Andere bibliotheekvoorzieningen

Strandbieb

In de zomer opent de Strandbieb haar deuren op het schone zandstrand van De Holle Poarte bij Makkum. Twee keer per week is er een leuke luister-, knutsel- of behendigheidsactiviteit voor de jeugd.

Naar de Standbieb

Witmarsum

Boeken lenen in Witmarsum kan in Woonzorgcentrum Aylva State. Er zijn familie- en streekromans, waargebeurde verhalen, maar ook detectives, thrillers en literaire romans. Voor wie de kleine lettertjes niet meer zo goed kan lezen, zijn er boeken met grote letter beschikbaar. Ook is er een leestafel met tijdschriften, voor wie gezellig even wil gaan zitten lezen.

Voor wie?

In een aantal woonzorgcentra en serviceflats zijn kleine bibliotheken ondergebracht. Deze service is een onderdeel van Bibliotheken Mar en Fean en bedoeld voor bewoners van zorgcentra en voor ouderen die in de buurt wonen.

Hoewel de bibliotheken klein zijn, zorgen wij er voor dat je niet snel uitgelezen bent.  

In de zorgcentra

De uitlening wordt verzorgd door vrijwilligers. In de collectie vind je o.a. een grote keus in grootletterboeken. Iedere week worden nieuwe boeken aangeschaft. De collectie wordt jaarlijks gewisseld, zodat je niet gauw uitgelezen raakt. Bij de bibliotheken kun je informatie krijgen over de voorwaarden voor het lenen in de instellingen en een overzicht met daarop de dagen en tijden waarop de uitlening plaatsvindt.

Plaats Adres zorgcentrum Openingstijden
Heerenveen Serviceflat Oranjewoud, Flat Oranjewoud 1 dinsdag 9.30 - 11.30 uur, ook voor buurtbewoners
Sneek Parkflat Stadsfenne, Dekamalaan 17 1x in de 14 dagen op maandag van 9.30 tot 11.00 uur