Andere bibliotheekvoorzieningen

Strandbieb

In de zomer opent de Strandbieb haar deuren op het schone zandstrand van De Holle Poarte bij Makkum. Twee keer per week is er een leuke luister-, knutsel- of behendigheidsactiviteit voor de jeugd.

IJlst

Grandcafé Nij Ylostins is een aantrekkelijke ruimte waar aan de leestafel een tijdschrift gelezen kan worden en waar tijd is voor een praatje. Bestemd voor zowel bewoners als voor volwassen bibliotheekleden uit IJlst e.o.

Witmarsum

Boeken lenen in Witmarsum kan in Woonzorgcentrum Aylva State. Er zijn familie- en streekromans, waargebeurde verhalen, maar ook detectives, thrillers en literaire romans. Voor wie de kleine lettertjes niet meer zo goed kan lezen, zijn er boeken met grote letter beschikbaar. Ook is er een leestafel met tijdschriften, voor wie gezellig even wil gaan zitten lezen.

Maeykes Bibliotheek in Sint Nicolaasga

Maeykehiem en Bibliotheken Mar en Fean zijn tot een unieke samenwerking gekomen. Een mooie collectie romans is geplaatst in de voormalige Werkwinkel, een dagbestedingslocatie van Maeykehiem.

De naam van deze locatie is Maeykes Bibliotheek.   

Adres en contact

Maeykes Bibliotheek
Rengersstraat 2
8521 LE Sint Nicolaasga

T: (0513) 43 17 54
E: bibliotheek@maeykehiem.nl

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 15.30 uur
Vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
 

Voor wie?

In een aantal woonzorgcentra en serviceflats zijn kleine bibliotheken ondergebracht. Deze service is een onderdeel van Bibliotheken Mar en Fean en bedoeld voor bewoners van zorgcentra en voor ouderen die in de buurt wonen.

Hoewel de bibliotheken klein zijn, zorgen wij er voor dat je niet snel uitgelezen bent.  

In de zorgcentra

De uitlening wordt verzorgd door vrijwilligers. In de collectie vind je o.a. een grote keus in grootletterboeken. Iedere week worden nieuwe boeken aangeschaft. De collectie wordt jaarlijks gewisseld, zodat je niet gauw uitgelezen raakt. Bij de bibliotheken kun je informatie krijgen over de voorwaarden voor het lenen in de instellingen en een overzicht met daarop de dagen en tijden waarop de uitlening plaatsvindt.

Plaats Adres zorgcentrum Openingstijden
Bolsward Huylckestein, Eekwerdlaan 1 dinsdag 10.30 -11.30 uur
Heerenveen Serviceflat Oranjewoud, Flat Oranjewoud 1 dinsdag 9.30 - 11.30 uur, ook voor buurtbewoners
Sneek Bonifatiushuis, Jachthavenstraat 28 donderdag 10.00-11.00 uur / even weken
Frittemahof, Frittemaleane 4 maandag 10.00-11.00 uur / oneven weken
Parkflat Stadsfenne, Dekamalaan 17 dinsdag 09.30-11.00 uur / even weken
It Skûlplak, Troelstrakade 22 maandag 10.00-11.00 uur / even weken