Vacatures

  • Vacatures

    Vacatures voor functies binnen Bibliotheken Mar en Fean worden hier gepubliceerd. Dit geldt zowel voor reguliere vacatures als vacatures voor vrijwilligerswerk.

Voor onze bibliotheek in Joure zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor enkele dagdelen per maand.

Je activiteiten bestaan voor het grootste gedeelte in het voorbereiden en begeleiden van activiteiten. Zo behoort koffie en thee schenken, maar ook eenvoudig kassawerk, tot je werkzaamheden. Je vindt het leuk om met mensen in contact te zijn en maakt graag een praatje. Daarnaast ben je een gastvrij en vriendelijk visitekaartje voor de bibliotheek. Lijkt je dit leuk?

Mail dan naar Maureen Smid


Inspireren

Bibliotheken Mar en Fean heeft als werkgebied de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. We hebben 12 vestigingen en daarnaast zijn er schoolbibliotheken.

Als bibliotheek willen we mensen inspireren en verleiden, we willen een platform zijn voor het maken en delen van kennis en informatie.  

Ontwikkelen

Een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen en daarmee hun kansen in de maatschappij kunnen vergroten. Wij organiseren een breed scala aan activiteiten op literair, cultureel, digitaal en educatief gebied.  

En we bieden producten en diensten aan het onderwijs voor het bevorderen van lezen, leesplezier en mediawijsheid.  

Werkgebied

Dit alles doen we zoveel mogelijk samen met partners in ons werkgebied. Bij deze activiteiten worden onze 75 medewerkers ondersteund door ruim 120 vrijwilligers.Taalvrijwilliger worden?

Taalvrijwilligers helpen mensen een op een of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schijven, rekenen of met de computer te werken. Wie taalvrijwilliger wil worden heeft een voorliefde voor de Nederlandse taal en is digitaal vaardig. Hij/zij werkt graag met mensen en is minimaal één dagdeel per week beschikbaar.

Taalvrijwilliger worden

Is het iets voor je? Doe dan de Taalvrijwilligerscheck. Daarmee kun je checken of je mensen kunt helpen in het Digi-Taalhuis.
 

Cursus

De vrijwilliger krijgt een cursus van Stichting Lezen & Schrijven aangeboden en werkt onder de hoede van de bibliotheek.
 

Het Digi-Taalhuis

Meer informatie over het Digi-Taalhuis vindt u via onderstaande link. Daar vind je ook een overzicht van onze Digi-Taalhuizen.
 

Contactpersoon De Fryske Marren

Hieronder vind je het e-mailadres van Betty Wiersma. Zij kan je meer vertellen over het Digi-Taalhuis in de Fryske Marren.
 

Contactpersoon Heerenveen

Hieronder vind je het e-mailadres van Ingrid Ganzeboom. Zij kan je meer vertellen over het Digi-Taalhuis in Heerenveen en Jubbega.
 

Contactpersonen Súdwest-Fryslan

Jozien Lucas kan je meer vertellen over het Digi-Taalhuis in Sneek. Tini Kleiker vertelt je graag meer over de Digi-Taalhuizen in de overige vestigingen in Súdwest-Fryslân.
 

Maatschappelijke stages

Als je graag een maatschappelijke stage wilt lopen in de bibliotheek, dan kun je het beste informeren in je eigen bibliotheek of dit mogelijk is.