Strandbieb Makkum

  • Strandbieb Makkum

    Van 13 juli t/m 25 augustus iedere dag open van 11.00 - 17.00 uur

Enige Strandbibliotheek in Nederland

De Strandbibliotheek op het strand van de Holle Poarte in Makkum is de enige in Nederland en is dit jaar alweer voor de 13de keer open. Een spannend boek (ook Duits!), een tijdschrift of prentenboek, het is er allemaal en het is gratis te leen! Lezen op het strand is heerlijk en wie het wat luxer wil, huurt er een strandstoel en parasol bij. Op maandag en donderdag zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

Activiteiten

Onze Strandbiebmedewerkers dit jaar

Ayla

Ik ben Ayla, 19 jaar en dit is het tweede jaar dat ik werkzaam ben bij de Strandbieb. Ik heb het vorig jaar met veel plezier gedaan en kon niet anders dan het dit jaar weer doen. Lekker weer, het strand als uitzicht en de leukste boeken/tijdschriften en gezellige mensen om je heen. Een fijne omgeving om vakantiewerk te doen!
Ik studeer op het moment en ik woon in Nijland. Vanaf daar rij ik lekker op m’n scooter naar de Strandbieb.
Ik kijk ernaar uit om er een super leuke zomer van te maken en iedereen een leuke tijd te bezorgen!

Bente

Hallo! Mijn naam is Bente en ik ben 20 jaar. Ik woon doordeweeks in Groningen om te studeren, maar in het weekend en in de vakanties woon ik bij mijn ouders in Allingawier. Ik ga vanaf september Verpleegkunde studeren, waar ik erg veel zin in heb. 
Verder vind ik het leuk om naar festivals en concerten te gaan, te lezen, met vriendinnen af te spreken en te paardrijden. Naast de strandbieb werk ik ook nog bij het Strandhuys deze zomer, dus ik zal veel tijd doorbrengen op het strand in Makkum.Ik kom hier al m’n hele leven om lekker te zonnebaden en te zwemmen, dus ik vind het super leuk om ook op deze mooie locatie te werken deze zomer!

Jikke

Hallo, mijn naam is Jikke. Ik ben 17 jaar oud en woon samen met mijn ouders, broertje en zusje in Cornwerd. Na de vakantie begin ik aan mijn laatste jaar op de Havo in Harlingen. In mijn vrije tijd ben ik vaak bij de paarden te vinden en in de zomer zwem ik veel. Daarnaast houd ik van lezen en creatief bezig zijn.
Dit wordt het eerste jaar dat ik werkzaam zal zijn bij de strandbieb. Ik heb er super veel zin in en hoop een gezellige en leuke zomer te beleven!