Hulp bij abonnement

Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Een overzicht van alle abonnementen vind je hier >

Met een basisabonnement kun je tien materialen (boeken, tijdschriften, dvd's) per keer lenen en daarnaast nog eens tien e-books én tien luisterboeken. 

Je mag deze materialen drie weken thuishouden. Wanneer de uitleentermijn bijna verloopt ontvang je een handige inleverattendering via de mail. Wil je de materialen langer thuishouden, dan kun je ze verlengen (maximaal twee keer). Lees meer over verlengen op deze pagina >

Het uitleenreglement vind je hier >

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Ja, als je lid bent van de Bibliotheek kun je met een basis- en een topabonnement 10 e-books per keer lenen. Dit kan naast gewone boeken en luisterboeken, ook hier mag je 10 stuks per keer van lenen. Je kunt kiezen uit de volledige collectie van de online Bibliotheek.  

Ook met een jeugdabonnement kun je e-books lenen. Je hebt keus uit de collectie t/m 15 jaar en titels uit Lezen voor de Lijst. 

Lenerspas kwijt

Ben je je lenerspas kwijtgeraakt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om misbruik te voorkomen. Wij blokkeren je pas en controleren meteen of de pas in de Bibliotheek is gevonden. Is dit niet het geval, dan kun je voor € 2,50 een nieuwe bibliotheekpas bij ons aanvragen.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Dat kan online via dit formulier.
Langskomen in de Bibliotheek mag natuurlijk ook. 

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld als je 18 geworden bent en je nu een basisabonnement wilt. Of wanneer je liever een topabbonement wilt. 
Gebruik hiervoor dit formulier. 

Wat kan ik nog meer met mijn Bibliotheekpas?

Je krijgt altijd korting op activiteiten in de Bibliotheek. Daarnaast kun je gratis kiezen uit een groot aantal online cursussen. Tenslotte krijg je op vertoon van je biebpas voordeel op heel veel uitjes in de Friesland, bijvoorbeeld bij musea, theaters of bioscopen. Lees er meer over op Voordeel met je Biebpas.frl

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Dat kan door langs te komen in de Bibliotheek of door het invullen van dit formulier.

Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Kijk voor een overzicht van onze abonnementen op deze pagina >

Kan ik online lid worden?

Jazeker. Schrijf je in voor een abonnement naar keuze via deze pagina >

De Bibliotheek cadeau doen

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef eens een abonnement op de Bibliotheek cadeau!
Je kunt een tegoedbon voor een halfjaar- of een jaarabonnement aanschaffen in de Bibliotheek. Hiermee kan de ontvanger langskomen in een van onze vestigingen waar hij of zij ingeschreven wordt. 

Meer hulp