Maken

Maak- en programmeeractiviteiten


Kan je alles 3D printen wat je maar wilt? Wat kun je eigenlijk met een lasersnijder? Wil je je eigen kleding of tas willen bedrukken? Een film maken voor een Green Screen of je eigen game programmeren?  

Dit en nog veel meer kun je ontdekken tijdens Maken & Programmeren onze bibliotheken.
 

Maakactiviteiten voor kinderen

Tijdens onze maakactiviteiten leer je werken met verschillende materialen en apparaten om jouw creatieve ideeën vorm te geven!

Denk aan 3D ontwerp voor de 3D printer, 2D ontwerp voor de vinylsnijder en lasersnijder, elektronische circuits, solderen, Virtual Reality ervaringen, foto- en videotechnieken, textiele werkvormen en nog veel meer.
 

Programmeren voor kinderen 7+

Iedere maand kun je leren programmeren in de bibliotheken Bolsward, Heerenveen, Joure en Sneek. We zijn ook vaak met leuke programmeeractiviteiten in onze andere vestigingen te vinden.

Je leert tijdens de activiteiten op speelse en interactieve wijze o.a. spelletjes maken in Scratch, de Micro:bit programmeren, een website maken met HTML/CSS en nog veel meer.

Opdrachten

De opdrachten die worden gebruikt tijdens de programmeeractiviteiten staan allemaal online.
 

Ga naar de opdrachten

Programmeren Junior, van 4-6 jaar

Ook kinderen van 4-6 jaar kunnen op speelse wijze leren programmeren.

Iedere bijeenkomst staat in het teken van een prentenboek, dat eerst wordt voorgelezen. Daarna gaan kinderen aan de slag met een thematische activiteit.

Daarbij gebruiken we bijvoorbeeld onze programmeerbare robots; de Bee-Bots of Code Rupsen, maar ook levend programmeren of apps op een tablet.


Contact

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Of zou je als vrijwilliger aan de slag willen bij maak- en/of programmeeractiviteiten?

Mail met onze medewerkers