Maakplaats

Wat is de Maakplaats?


Een publieke, creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen, jong en oud, kunnen samenkomen om te creëren, experimenteren en leren. Een plek voor iedereen om aan de slag te gaan met zowel moderne, digitale technologie, denk aan programmeren, 3D-printen of lasersnijden, alsook ‘oude’, analoge technieken, zoals linosnede of macramé.

Duurzaam


In de Maakplaats is duurzaamheid een belangrijk thema. Er wordt zoveel mogelijk met bestaande materialen en objecten gewerkt. Dit zogenaamde recyclen en upcyclen stimuleert het creatieve denken en het draagt bij aan het duurzaam denken en doen.

Van, voor en door


Het is de wens om de Maakplaats in samenwerking met de lokale gemeenschap tot stand te laten komen. Mensen mogen meedenken over hoe zij deze plek voor zich zien qua invulling, ruimte en programmering.

Openingstijden


Op dit moment is de Maakplaats elke donderdagmiddag open van 14.00 - 18.00 uur voor. Er staat dan iemand klaar om je verder te helpen.
Wij hopen gauw ruimere openingstijden aan te bieden, houd hiervoor deze pagina in de gaten. Kijk ook in onze agenda voor toffe activiteiten.

Wat is er te doen de komende maanden?

 • Maart

  Start van de lente! Kom mooie dingen maken voor in je tuin of ga aan de slag met het maken van je eigen Paasversieringen.

 • April

  Chaos, maand van de filosofie. Kom wat moois maken van je eigen chaos die je nog thuis hebt liggen of ga aan de slag om dingen te maken die helpen om orde in de chaos te brengen.

 • Mei

  Moeders. Rond Moederdag zetten we moeders in het zonlicht, maar wat als jij het zonder moeder moet doen? Of wat als je ontzettend graag moeder wilt zijn, maar het (nog) niet bent? Voor jou gaan we wat moois maken in onze Maakplaats.

 • Juni

  Bloemen. Ga aan de slag met de eerst geplukte bloemen uit de tuin, kom oude kleding of tassen versieren met bloemen of maak je eigen bloemen.

 • Juli en augustus

  Summerschool. Kom bij ons in de Maakplaats een korte cursus volgen voor bijvoorbeeld het maken van een stopmotion filmpje of het maken van je eigen 3D-prints.