Zadenbibliotheek Fryslân

Zadenbibliotheken tijdelijk in Natuurwinkels

Het is weer tijd om zaden te planten en normaal gesproken zou je nu weer volop zaden kunnen lenen in de Bibliotheek. Nu dat nog niet gaat is de collectie zaden van Balk en Joure tijdelijk te vinden in de Natuurwinkel. 

Balk: Van Swinderenstraat 22b
Joure: Tolhûswei 2

Zo kan er toch geleend worden! Zodra de Bibliotheek weer open gaat verhuizen de zadencollecties terug. 


Hoe gaat het met de Zadenbibliotheek Fryslân?

Zadenbibliotheek

Bericht van de Zadenbibliotheek, oktober 2019.

In Joure zijn zeker 500 zakjes met zaden van bloemen, groenten en kruiden, uitgeleend in Lemmer en Balk is dat nog beduidend minder. Maar ook daar beginnen de (beginnende) tuiniers onze zadentribunes te vinden.

We treffen voorbereidingen voor het volgende zaaiseizoen. We hopen dat de mensen die zaden geleend hebben nu zaden terug gaan brengen. In Joure zit de gang er al aardig in er zijn ruim 25 zakjes met zaden ingeleverd. In Lemmer zijn al 8 potjes met zaden ingeleverd en ook in Balk gaat het ongeveer over dit aantal.

Heb jij nog zaden over?
Van biologische teelt of uit jouw eigen tuin waar je geen gif hebt gebruikt? Breng ze dan naar je bibliotheek. Daar staat een bak voor je klaar waar je ze in kunt doen. Samen zorgen we zo voor de nieuwe collectie zaden voor 2020.

Vanaf begin maart staat er weer een mooi gevulde zadentribune voor je klaar.
 


Janet Pasveer over de Zadenbibliotheek

Meerdere locaties

Behalve in de Bibliotheek van Joure, Lemmer en Balk is de Zadenbibliotheek ook te vinden in dBieb in Leeuwarden en het Voel je goed centrum in Leeuwarden.