Speelgoed en Spellen

Wat is er nou leuker dan spelen en spelletjes spelen?

Bij Bibliotheken Mar en Fean kun je in een aantal vestigingen speelgoed en spelletjes lenen. In plaats van kopen leen je het bij ons. Zo heb je telkens weer iets nieuws in huis.

Spelletjes lenen Jubbega

In de Bibliotheek van Jubbega kun je de leukste spellen lenen bij de BMF Speluitleen. De collectie is divers en zowel gericht op jonge kinderen (vanaf 2 jaar), maar ook op oudere kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Spel uitleen

Hoe werkt het?
In de Bibliotheek staat een spelletjeskast. Hier kun je een spel uitzoeken. Je kunt het uitgezochte spel via de selfservice lenen. Ook het inleveren kan via de selfservice. Natuurlijk mag je ook langs een medewerker aan de balie lopen om het lenen of inleveren te regelen.

Aantal en duur
In Jubbega mag er per pas 1 spel geleend worden. De geleende spellen mag je drie weken lenen. Nog niet uitgespeeld? Het materiaal kan 1 keer verlengd worden. Dit regel je bij een medewerker aan de balie.

Goed om te weten
Iedereen met een abonnement kan spelletjes lenen in Jubbega. Je hebt geen apart abonnement nodig. Reserveren van een spel gaat helaas niet.

Na het inleveren en voordat het weer in de spelletjeskast komt te staan wordt een spel gecontroleerd. Zo weet je zeker dat je altijd een compleet en schoon spel leent.

Mocht je een spel geleend hebben en je komt erachter dat er iets kapot is of ontbreekt, geef dit dan even aan bij het inleveren. 

Speelgoed lenen Sneek

In de bibliotheek van Sneek is een Speelotheek. Iedereen die lid is van de bibliotheek kan lenen bij de Speelotheek.

 

Hoe werkt het?
Er zijn mappen met uit te lenen spelmateriaal (met foto’s) op de kinderafdeling t/m 7 jaar. Eveneens zijn er op de 8+ jeugdafdeling mappen te vinden voor puzzels, spellen en ander speelgoed. Daarnaast is er een kast met puzzels en spellen op deze afdeling.

Zoek iets leuks uit en neem dit, of het hoesje met jouw keuze mee naar de balie. Daar leent een medewerker het speelgoed aan je uit.

Hoe veel en hoe lang?
Per pas mogen twee stuks speelgoed geleend worden, die je drie weken thuis mag houden. Nog niet uitgespeeld?
Het speelgoed mag 1 keer verlengd worden.

Aandachtspunten
Speelgoed lenen en inleveren kan alleen in Bibliotheek Sneek. Speelgoed kan niet worden gereserveerd. Je hebt geen apart abonnement nodig, lenen kan met iedere bibliotheekpas.

Naar de website van de Speelotheek

Spelletjes lenen Wommels

In de Bibliotheek van Wommels kun je de leukste educatieve spellen lenen bij de BMF Speluitleen. De collectie is divers en zowel gericht op jonge kinderen (vanaf 2 jaar), maar ook op oudere kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Spel uitleen

Hoe werkt het?
In de Bibliotheek staat een spelletjeskast. Hier kun je een spel uitzoeken en vervolgens kan het spel via een medewerker bij de balie geleend worden. Ook het inleveren kan bij een medewerker aan de balie.

Aantal en duur
Per pas mogen er 2 spellen geleend worden. Dit spel mag je drie weken lenen. Nog niet uitgespeeld? Het materiaal kan 1 keer verlengd worden. Dit regel je bij een medewerker aan de balie.

Goed om te weten
Iedereen met een abonnement kan spellen lenen. Reserveren van een spel gaat helaas niet.

Na het inleveren en voordat het weer in de kast komt te staan wordt een spel gecontroleerd. Zo weet je zeker dat je altijd een compleet en schoon spel leent.

Mocht je een spel geleend hebben en je komt erachter dat er iets kapot is of ontbreekt, geef dit dan even aan bij het inleveren.