Zomerbieb

Op je handdoek op het strand van de Cote d' Azur, in een sloepje op het Sneekermeer of lekker in de hangmat in je eigen achtertuin. Waar je ook bent: vakantie vieren begint met een fijn boek. 

Met je bibliotheekpas lees je gratis online tijdschriften en e-books, krijg je korting op de leukste uitjes en kun je lenen bij bibliotheken in het hele land.

 

Korting op de leukste uitjes

Wist je dat je met je biebpas korting krijgt op heel veel uitstapjes in de omgeving? Lekker voordelig met de kinderen naar de Naturij in Drachten of met een vriendin naar de bioscoop...er is van alles te doen! 

Zoek een leuk uitje

Een zomer lang lezen voor maar €7,50!

Lees jij vooral boeken in de zomer? Dan hebben we een abonnement speciaal voor jou! Leen 3 maanden voor maar €7,50 boeken, dvd's, tijdschriften en veel meer! 

Ja, dat wil ik!

Strandbibliotheek

De strandbieb op het strand van de Holle Poarte in Makkum is dit jaar weer open van 20 juli t/m 25 augustus. Leen gratis spannende boeken, een tijdschrift of een prentenboek. Op maandag en donderdag wordt er voorgelezen aan kinderen.

Strandbibliotheek

Zomerthrillers

Gratis: online cursussen

Beter leren fotograferen, je eigen boek schrijven, jezelf creatief uitdagen: met je biebpas heb je toegang tot superleuke online cursussen, die je gratis kunt volgen.

Naar het cursusaanbod

Verleng boeken vanuit je strandstoel

Ook op je vakantieadres regel je je biebzaken gewoon online. Verlengen en reserveren van boeken en tijdschriften, lees- en luistertips bekijken: het kan allemaal met de Bibliotheek Wise-app. Download de app in jouw appstore.

Download de app

Online e-books en tijdschriften lezen

Lezen en luisteren doe je gemakkelijk via je tablet, telefoon of e-reader met de Online Bibliotheekapp. Zo heb jij genoeg ruimte in je koffer! Iedereen die lid is van de Bibliotheek kan gratis tijdschriften en e-books lenen.

Start met lenen bij de Online Bibliotheek

Verhalen over reizen

Reizen vanuit je stoel

Reizen algemeen


Sophie Green De leesclub aan het einde van de wereld

In de outback van Australië is het een hard bestaan, de inwoners zijn op zichzelf aangewezen. Als Sybil ziet hoe haar nieuwe schoondochter worstelt met de eenzaamheid, bedenkt ze een plan: een leesclub. Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense...

Bekijk dit boek


Thuis vakantie vieren

Uitstapjes in Nederland

Wereldse gerechten

Barbecueën

Vakantielezen

Vakantielezen helpt je met leuke opdrachten om ook in de zomer te blijven lezen. Ga op schattenjacht en ontdek Avonturenland, Dierenrijk, Lachland, Sportmanië. Griezelkust en Sprookjeseiland!

Naar Vakantielezen

Podcast

logo De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast. De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. 
 

Naar de podcast

Leessprongen maken in de zomer!

Kinderen die blijven lezen in de vakantie, maken enorme leessprongen! Ontdek de leukste voorlees- en knutselactiviteiten in de Bibliotheek. Of doe 6 of 15 augustus mee aan de grote bingo in de Bibliotheek en win de mooiste boekenprijzen.

Ontdek wat jouw kinderen kunnen doen in de Bibliotheek

Ontdek de magie van maken & programmeren

Bouw de meest originele freewheeler, maak je eigen WiFi netwerk of volg een DJ workshop van DJ Isa!

Meld je direct aan

Maakplaats

Kom langs bij de publieke creatieve doe-het-zelf ruimte waar jong én oud kunnen samenkomen om te creeëren, experimenteren en leren. Ga aan de slag met 3D-printen, lasersnijden of linosnede. 

Elke dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur en iedere tweede zaterdag van 10.00 - 14.00 uur in Bibliotheek Heerenveen.

 

Ga naar de Maakplaats


Wil je nog meer leuke, mooie of interessante boeken lezen en zoek je inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina's.