Jezelf zijn

Regenboogbelang Heerenveen

Regenboogbelang Heerenveen is als stichting erg actief in deze gemeente, met ontmoetingsavonden, filmvoorstellingen e.d. De visie van RBH: "Geloven in een gemeente die een inclusieve samenleving kent waar iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt en zich veilig voelt om zichzelf te zijn."

Naar website RBH

Meer over vroeger

IHLIA heeft een schatkist vol verhalen, filmpjes en nog veel meer.

Naar de Verhalen

Iedereen is anders

Van deze website: Jij bent jij! Deze website probeert jou een stuk op weg te helpen om beter te snappen hoe jij in elkaar zit." Kortom, informatie om je op weg te helpen.

Naar de website

En jouw bibliotheek dan?

 

In al onze vestigingen hebben we deze stickers geplakt op boeken waarin Jezelf zijn een thema is. Zo zijn ze gemakkelijk te herkennen in de kast. Je vindt ze vooral in de kast met C en D-boeken.

 • Steven Appleby Dragman

  Ballonstrip.

  Gedrukt boek

 • Sara Lövestam Als vuur

  Lou (15) en Anna (15) ontmoeten elkaar op een eiland bij Stockholm. De stoere Anna komt er elke zomer met haar vader, die arbeidsongeschikt is en veel drinkt. Lou komt er voor het eerst met haar rijke familie. Ze lijken niets met elkaar gemeen te hebben, maar toch worden ze verliefd. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Roelof Smit De dubbele waarheid

  Twee mannen ontmoeten elkaar en brengen de nacht samen door, maar beleven die heel anders. Ze vertellen elk het verhaal vanuit hun perspectief.

  Gedrukt boek

Podcast Gloei

Persoonlijke gesprekken met bijzondere gasten over liefde, gender, woede, enthousiasme. Gloei is een podcast van Edward van de Vendel (hij/hem) en Zeno Kapitein (hij/hem).

Naar de podcast

Alice Oseman Heartstopper; Deel 1

Charlie (14) wordt verliefd op rugbyspeler Nick (16). Charlie denkt dat iedereen intussen wel weet dat hij op jongens valt en is ervan overtuigd dat Nick hetero is. De twee worden langzaamaan vrienden. Of gebeurt er ook iets anders? Ballonstrip in zwart-wit....

Bekijk dit boek