Duurzaamheid

Op weg naar een duurzame wereld

Het klimaat verandert volgens de experts. Wat heeft dat voor invloed op ons leven, op onze manier van leven? Wat kan je zelf doen? Met de speciale collectie Duurzaamheid willen we je informeren en inspireren over een van de grootste problemen van onze tijd.

Op deze pagina vind je boeken, podcasts en een test om je voetafdruk te meten. Veel , groen, plezier.


Speciale collecties

We hebben voor dit thema twee collecties samengesteld die rouleren in onze vestigingen. Met boeken die specifiek over het onderwerp gaan, of juist op een andere manier binnen het thema passen. Hieronder een greep daaruit.

Marieke Schatteleijn Natuurzin

ontdek hoe de natuur ons blijer, gezonder en creatiever maakt

Aan de hand van negen natuurgebieden in Nederland belicht een boswachter de positieve effecten van de natuur op ons mensen en geeft diverse tips.

Bekijk dit boek

Podcasts

Uit het grote aanbod podcasts over dit thema hebben we voor jou een selectie gemaakt.

 • Duurzaam Gebouwd Meer

  Hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid.

 • Systeem op de schop Meer

  In deze podcast gaan Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop in gesprek met ondernemers die werken aan een radicaal betere wereld.

 • Het Groene Hart Meer

  De podcast van growthinkers over duurzaamheid en klimaatverandering — Jelle Derckx gaat op zoek naar het groene hart van zijn gasten.

 • De Rudi & Freddie Show Meer

  Rutger Bregman (Rudi) en Jesse Frederiks (Freddie) actuele politieke en economische ontwikkelingen. Niet elke aflevering gaat over een duurzaamheidsissue maar vaak genoeg wel.

Tips voor pagina's als je geïnteresseerd bent in meer informatie.

Belofte maakt schuld

Wat zijn de voornemens uit het Klimaatakkoord? Ondertekend door uiteenlopende organisaties en bedrijven. Van Shell tot de Fietsersbond. En onze overheid natuurlijk. De grote vraag is natuurlijk of de voornemens worden gerealiseerd.

Naar het Klimaatakkoord

Wat is jouw voetafdruk?

Hoe groot is jouw voetafdruk? Hoe duurzaam ben je. Met deze test van WWF krijg je hier inzicht in. Je kunt je resultaten vergelijken met andere Nederlanders.

Naar de test

Wegwijzer

Op de website van Milieu Centraal vind je praktische tips en adviezen over verduurzamen van je huis, maar ook over de impact van je eten of je vliegreis. In hun eigen woorden: "Je praktische gids voor iedere duurzame stap".

Naar Milieu Centraal