Cosy Crime

Wat is Cosy Crime?

De "cosy" detective is een luchtige detective waarin de spanning niet voorop staat. Dat wel een prima plot heeft met licht excentrieke speurders en de nodige humor. Op deze pagina een aantal tips, waarbij ook staat aangegeven of het boek als e-book of luisterboek te leen is. Op ons blog hebben we in de loop van de tijd een aantal titels besproken. Veel plezier!

Naar ons blog

Richard Osman - De Moordclub (op donderdag)

Hoeze uitgerangeerd als je oud bent?
De Moordclub, een kruising tussen Hendrik Groen en Hercule Poirot, laat zien dat een nieuwe hobby op latere leeftijd bijdraagt aan levensgeluk.
Osman is een zeer geestige schrijver, het plezier spat van alle pagina's. Hij heeft een speurderskwartet geschapen dat je alleen maar kunt koesteren.


Mario Giardano - Tante Poldi

Tante Poldi is 60 jaar. Na de dood van haar man Pepe en een turbulent leven, trekt ze zich terug op Sicilië verlangend naar een eind aan haar leven. Maar dan wel bij lekkere temperaturen. Dan verdwijnt haar tuinman en ontwaakt haar speurzin. Gelukkig maar, want Tante Poldi is een zeer eigengereide tante en daar houden we van.


Pierre Martin - Madame le Commissaire

Isabelle Bonnet zoekt rust na een desastreus verlopen actie van de veiligheidsdienst in Parijs waar ze verantwoordelijk voor was. Die hoopt ze te vinden in haar geboorteplaats Fragolin, een dorp aan de Côte d’Azur. Daar begint de dag met een croissant en een kop koffie. Lang duurt de rust niet. Met haar onhandige maar zeer slimme assistent duikt ze tegen wil en dank toch weer in de misdaad.


S.J. Bennett - Hare Majesteit de Queen onderzoekt

Een ongebuikelijke speurder, Queen Elizabeth. Ze mag zich niet rechtstreeks bemoeien met de moorden op Windsor Castle en Buckingham Palace, maar ze kan wel haar persoonlijke assistent Rozie duistere zaken laten onderzoeken. Elizabeth is op zeer hoge leeftijd nog steeds scherp, met grote mensenkennis en een onderkoeld gevoel voor humor.


Andrea Camilleri - Montalbano

Camilleri, helaas in 2019 overleden, heeft ons een heerlijke detectiveserie achtergelaten, waarin inspecteur Salvo Montalbano op eigen wijze misdaden oplost op Sicilië. De liefde en lekker eten zijn nooit ver weg bij Camilleri. De tv-serie is te zien op Netflix. 


Nog meer Cosy Crime

We hebben nog meer leestips verzameld.
De lijst kun je downloaden via de vingerafdruk hieronder.