BoekStart

Baby’s houden van boeken

Kinderen die al op heel jonge leeftijd spelenderwijs boeken ontdekken,
ontwikkelen een voorsprong.

Iedere maand BoekStart inloopochtend

Tijdens de BoekStart inloopochtend kun je vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen en ontdek je verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor je baby en/of peuter. Er wordt voorgelezen door een medewerker van de Bibliotheek en je kunt ervaringen uitwisselen met andere ouders, onder het genot van een kopje koffie.

Naar de agenda

Lekker lezen met je baby

Dat is niet alleen gezellig, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling van het kind.

Uit onderzoek blijkt dat baby’s die al vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen een veel grotere woordenschat hebben dan kinderen die dat niet doen.

Daar hebben ze hun hele leven profijt van. Kortom: van lezen groei je. BoekStart, een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken, is daarom heel geschikt voor baby’s en hun ouders. 

Naar de website van BoekStart

Babyhoek in de Bibliotheek

In de babyhoek zijn babyboeken voor baby’s van 0-18 maanden te vinden, maar ook zitgelegenheid voor de ouders, en soms een box. Bovendien is het mogelijk om de baby te verschonen.

De bibliotheekmedewerkers geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.

Gratis BoekStartkoffertje

Baby's en peuters, van 0 tot 2 jaar, die lid worden van de bibliotheek krijgen een gratis BoekStartkoffertje met daarin twee boekjes cadeau. 

Ook op het consultatiebureau wordt tijdens bezoeken ouders gewezen op BoekStart.