Marjan van der Werf

23 juli 2021 t/m 28 augustus 2021 | Heerenveen

Marjan van der Werf toont haar passie het liefst met het schilderen van vrouwen (in het rood), kinderen en dieren. In een schilderij spreekt het kleurrijke aspect haar het meest aan, omdat op deze manier de levendigheid aan het licht wordt gebracht. Daarom mixt Van der Werf graag materialen in acrylverf en gebruikt ze olieverf voor portretten.

De in Heerenveen geboren kunstschilder kwam al vroeg in aanraking met tekenen door haar opa die boer was, maar eigenlijk graag kunstenaar wilde worden. Pas in de afgelopen tien jaar heeft ze het schilderen ontdekt. Haar inspiratie haalt ze uit de dingen die om haar heen gebeuren en ze werkt vanuit haar gevoel. Ze toont haar passie het liefst met het schilderen van vrouwen (in het rood), kinderen en dieren. In een schilderij spreekt het kleurrijke aspect haar het meest aan, omdat op deze manier de levendigheid aan het licht wordt gebracht. Daarom mixt Van der Werf graag materialen in acrylverf en gebruikt ze olieverf voor portretten. Het mooiste compliment dat iemand haar kan geven is dat haar werk een bepaalde emotie losmaakt. “Dan pas heb ik het goed gedaan!”, aldus Marjan.


De in 1962 geboren Marjan van der Werf woont in Langezwaag. Om de techniek van het schilderen onder de knie te krijgen heeft ze schilderlessen gevolgd bij Hanneke Vleugel, Gerrie Meeter en Rens Hoekstra. Online volgde ze portret lessen olieverf van Esther van Tilburg en daarnaast nam ze deel aan een aantal workshops. Tegenwoordig geeft ze zelf workshops op locatie en schildert ze in opdracht.