Tatiana Schra | Heerenveen

2 december 2019 t/m 2 januari 2020 | Heerenveen

Kosten: n.v.t.

Appels | Tatiana Schra

Van maandag 2 december tot en met donderdag 2 januari 2020 exposeert beeldend kunstenaar Tatiana Schra haar schilderijen in de bibliotheek van Heerenveen. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Dynamiek en beweging

Tatiana Schra-van Bogatov is in 1955 geboren in Rusland en woont sinds 1983 in Nederland. Zij heeft een aantal jaren schilderlessen gevolgd bij Vincent van der Post in de Heerenveense School. In 2016 is ze afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.

Van jongs af aan voelde zich aangetrokken tot de schilderkunst. De Russische schilders Ilja Repin en Valentin Serov zijn haar zielsverwanten. William Turner en de Haagse School vormen de grote bron voor haar inspiratie. In haar werk richt ze op de wereld om haar heen. Op menselijke figuren, landschap of stillevens; ze zoekt daarin wat voor haar de essentie is. Essentie in dynamiek en beweging. Het belangrijkste voor Tatiana is de emoties in het werk weer te geven. Door middel van licht, schaduw, vlakken, lijnen en arceringen bouwt ze haar voorstellingen op. Het is net boetseren of dichten, niet met klei of pen, maar met potlood en kwast.

Tatiana werkt het meest met olie op doek en de laatste twee jaar meer met acryl. Ook tekent ze graag met pastel. In deze expositie staat het stilleven centraal.