Gerard Starrenburg | Lemmer

4 november 2019 t/m 2 januari 2020 | Lemmer

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Olieverf schilderijen van Gerard Starrenburg te zien in de Bibliotheek in Lemmer.

Gerard is geboren in 1941 te Den Haag. Hij groeide op in een muzikaal gezin. In zijn jongensjaren was hij vaak te vinden op het water en zwierf hij door de duinen en langs het strand. Ook was hij vaak in de haven van Scheveningen te vinden. Zo begon hij als jongen van 16 jaar zijn eerste “bootje” te schilderen. Hij is autodidact.

Als zeeman heeft hij in zijn jonge jaren de wereld zeeënbevaren en heeft hij praktisch alle werelddelen bezocht en doorreist. Als hij in een land uitgekeken was, monsterde hij weer aan.Zijn dienstjaren bracht hij door in Nieuw Guinea. Daar heeft hij verschillende schetsen gemaakt.Terug in Den Haag begon hij met tekenen en schilderen. Vanaf 1976 begon Gerard intensiever te schilderen en werd later lid van schildersvereniging Amateurspalet in Rijswijk. Hij heeft verschillende schilderstechnieken uitgeprobeerd.

Werken met olieverf is zijn specialiteit geworden. Zijn inspirator was de schilder Andreas Schelfhout. Gerard heeft vele musea bezochten zich verdiept in de schilderskunst. Tekenen en schilderen vullen een belangrijk deel van zijn leven.Hij was lid van de “Kunstkring” te Wolvega en was lid van schildersvereniging “de SAS” in Steenwijk.Hij heeft verschillende exposities gehad, onder andere in de Wijnhoeve in Oude Schoot, Mildam, de Oranjewoudflat te Heerenveen en in Het Vlechtwerk te Noordwolde.