Quentin Blake | Joure

5 februari 2019 t/m 2 maart 2019 | Bibliotheek Joure

Roald Dahl was een held in het bedenken van gruwelijke hoofdpersonen, maar het lukte de tekenaars waarmee hij werkte niet om ze er ook echt griezelig, gemeen of grandioos uit te laten zien. Totdat de schrijver ging samenwerken met Quentin Blake. Ineens klopte alles.

Quentin Blake tentoonstelling

Van 4 februari t/m 3 maart is er een prachtige tentoonstelling van illustrator Quentin Blake. De panelen vertellen het verhaal van Quentin Blake als illustrator, waarbij zijn bijzondere samenwerking met Roald Dahl natuurlijk veel aandacht krijgt.

Monsterexpositie van basisschoolleerlingen

In februari maken basisschoolleerlingen tijdens een groepsbezoek kennis met het werk van Quentin Blake en genoten ze van een stuk uit het boek ‘Heintje en de Minpins’ van Roald Dahl. De kinderen hebben hun eigen beenknekelende, bloedwrekelende, nekbrekelende spugeluur getekend. De tekeningen hangen allemaal achter in de expositieruimte van de Bibliotheek.
Na de voorjaarsvakantie mogen de kinderen hun eigen kunsten ophalen en maken we de winnaar bekend.

Tot zaterdag 2 maart te bezichtigen in de bibliotheek van Joure tijdens openingsuren. De monsterexpositie van de leerlingen is te bekijken achterin de bibliotheek in de voormalige Speel-o-theek.


Leerlingen zijn druk bezig met hun monsterlijke tekeningen.