Kunstklaske | Lemmer

25 mei 2019 t/m 25 juli 2019 | Lemmer

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het Kunstklaske werkt gezamenlijk aan verschillende objecten, met onder andere een samengesteld doek van alle deelnemers.

Kunstklaske

In het Kunstklaske wordt geen traditionele les gegeven, zoals zij gewend waren bij Klaske de Haan. Hier schilderen de deelnemers samen en proberen elkaar tips tegeven. Het werk bestaat uit door hen zelf gekozen onderwerpen, iedereen komt met ideeën en het idee dat de meeste stemmen krijgt wordt uitgewerkt.

Meestal komt de inspiratie uit andere kunstenaars en besluit de groep zelf een bepaalde stijl of schilderstechniek uit te proberen. Vervolgens gaat ieder voor zich aan de slag en maakt dan een schilderij met dezelfde materialen en op hetzelfde formaat. Het is echt geweldig om te zien dat, ook als iedereen hetzelfde onderwerp schildert, de uitkomst altijd heel verschillend is. Het kan ook voorkomen dat iemand zelf iets wil maken, dan is er een periode dat ieder zijn eigen ding doet, schilderen, tekenen of iets anders.

Het meeste werk dat hier tentoongesteld is zijn gezamenlijke projecten, er is vanwege de beperkte ruimte gekozen om van elk project een paar schilderijen op te hangen. Bij het doek op de foto zijn ze geïnspireerd door de kunstschilder Robert Kushner die zijn schilderijen verdeeld in vlakken. Dit schilderij is dan ook een samengesteld doek, de basis is als één opgezet en daarna is ieder op zijn eigen manier een doek gaan schilderen. Dit is het eerste doek van het Kunstklaske dat als één schilderij kan worden opgehangen.