Rein de Valk | Heerenveen

19 januari 2019 t/m 19 februari 2019 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis toegang

Schelp; schilderij van Rein de Valk

Van zaterdag 19 januari tot en met dinsdag 19 februari exposeert Rein de Valk zijn nieuwste schilderijen in de bibliotheek van Heerenveen. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Rein de Valk schildert meestal met olieverf, maar de ondergrond wisselt van doek naar paneel en papier. Zijn landschappelijk werk is heel divers en varieert van de Friese Wouden, het merengebied en de Wadden- en Noordzeekust tot havens en boten. Ook stilleven, model en portret zijn onderwerpen in De Valks zoektocht om los te komen van de exacte lijnen van een architect. Dit beroep oefende hij ruim 40 jaar uit in zijn woonplaats Drachten.

Een aantal jaren geleden heeft De Valk (Harlingen, 1951) zijn voorliefde voor tekenen en schilderen weer opgepakt. Meerdere seizoenen had hij les van Margreet Boonstra en Tjeerd Landman in het tekenen en schilderen naar de werkelijkheid. Daarnaast heeft Rein veel workshops gevolgd, onder anderen bij Peter van der Ploeg en Sam Drukker.


Hek in sneeuw; schilderij van Rein de Valk