Zomerexpositie | Sneek

1 juni 2019 t/m 31 augustus 2019 | Bibliotheek Sneek

Kosten: Gratis toegang tijdens openingstijden van de bibliotheek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de maanden juni, juli en augustus is er in Bibliotheek Sneek een zomerexpositie, verzorgd door Glasatelier Ananda.

Nanda Vandeberg en glasatelier Ananda

Glasatelier Ananda, net buiten Schraard bestaat 10 jaar! Om dit te vieren verzorgen zij van juni tot en met augustus de zomerexpositie in de glazen gang van Bibliotheek Sneek.

Geniet u van 12 kleurrijke glaswerken, handgemaakt door Nanda Vandeberg.

Geboren te Leeuwarden in 1969, opgegroeid op het Groninger platteland van het Westerkwartier, is Nanda vanwege werk na haar studie eerst naar het Drentse zand en later naar de Achterhoek verhuisd.
Maar de Friese klei en de bewoners bleven trekken, dus was de vreugde groot toen in 2011 de cirkel weer rond werd met de verhuizing naar een mooie plek net buiten Schraard aan de A7. Hier, aan de kop van de Afsluitdijk, waar nog weidse uitzichten zijn en de daarbij passende rust, ontstaan kleine en grotere kunstwerken van glas. Soms in combinatie met staal en of hout, waarbij Nanda graag gebruikmaakt van de vakkennis van haar levenspartner Dirk Kooistra. Inspiratie vindt ze in de natuur, zoals bijvoorbeeld het kleurenspel van zonlicht op een bloemenweide. 

Creatieve workshops

Naast het verzorgen van exposities geeft Nanda ook creatieve workshops voor jong en oud.

Expositie in Sneek

De expositie is te bezichtigen, tijdens openingstijden, in de glazen gang van Bibliotheek Sneek in de maanden juni, juli en augustus.