Diana den Boon

3 september 2022 t/m 15 oktober 2022 | Lemmer

Portretten, met olieverf of houtskool en realistisch neergezette 'moderne stillevens'.

Diana den Boon is zo’n 50 jaar geleden geboren in Waddinxveen. Ze heeft een opleiding gevolgd aan de Kunst academie te Den Haag als mode ontwerpster en heeft jaren als freelance ontwerpster gewerkt. Ongeveer 7 jaar geleden heeft ze de kwast opgepakt en is begonnen met het schilderen van dieren. Het begon met een passie voor koeien maar ook het in opdracht vereeuwigen van (huis)dieren heeft Diana tot specialisme verheven. Ze weet het karakter en de typische uitdrukking van het dier precies vast te leggen! Een veel gehoord compliment is dat haar geportretteerde dieren bijna tot leven komen op het doek. 

Na een reeks koeien is het werk overgegaan in het tekenen van portretten, met olieverf of houtskool en het realistisch neerzetten van ‘moderne stillevens’. Het portret  wordt gecombineerd met abstract schilderen om zo een totaal nieuw beeld neer te zetten.  
Deze kunt u vinden op haar website www.dianadenboon.nl  Naast zelf schilderen, vindt Diana den Boon het ook erg fijn om de schilderkunst aan derden door te geven.  In haar eigen schilder-atelier, Diana’s Atelier, geeft ze naast schilderlessen ook diverse workshops zoals bijvoorbeeld dikke dames, vrij schilderen, kinderworkshops, koeien schilderen en Party with Paint (op locatie).   
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@ddbddesign.nl