Cursisten Kunsthuis de Vleugel

2 april 2020 t/m 2 juni 2020 | Heerenveen

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Cursisten van Kunsthuis de Vleugel exposeren in de bibliotheek in Heerenveen. Alle getoonde werken zijn geschilderd met waterolieverf op canvas.

Expositie in twee delen

De tentoonstelling is verdeeld over twee verschillende periodes. 
Het werk van de gevorderde cursisten is te zien van donderdag 2 april tot en met zaterdag 2 mei. De beginnende cursisten exposeren van zaterdag 2 mei tot en met donderdag 2 juni. 

Gevorderde cursisten

In april en mei zijn de werken van de gevorderde cursisten te zien. Hun werk is in de herfst 2019 gemaakt. Deze deelnemers hebben hun bekwaamheid opgebouwd door vele jaren te tekenen en te schilderen, zowel thuis als in cursusverband.

Alle werken in deze expositie zijn geïnspireerd op de schilderijen van Willem van Althuis (Dronrijp, 1926 – Heerenveen, 2005).

Er is werk te zien van Francijn Boes, Tine Hemminga, Anneke Snijder, Margje van der Veen en Charlotte Weggelaar.
Foto: Avond in de Vogezen - Anneke Snijder

Beginnende cursisten

De beginnende cursisten, die twee seizoenen een cursus hebben gevolgd in het tekenen en schilderen, tonen hun mooiste werk van het afgelopen jaar.

Exposanten zijn: Edith Delhaas, Anneke Kroijenga,  Grietje Martens,  Froukje van der Molen, Marga Nuijens, Kim Susanna en Marianne Yska.
Foto: Dame met parasol - Anneke Kroijenga

Kunsthuis de Vleugel

In kunsthuis de Vleugel worden de lessen verzorgd door Marije Bouman (Amsterdam 1971)  
Bouman is naast cursusleidster ook beeldend kunstenaar en kunstpublicist. Daardoor heeft zij veel ervaring opgebouwd in het gebruik van materialen, expressiemogelijkheden, presenteren van kunst en kunstbeschouwing.