Leerlingen Bornego College | Heerenveen

3 juni 2019 t/m 3 juli 2019 | Heerenveen

Kosten: Gratis

Bornego college

Van maandag 3 juni tot en met woensdag 3 juli exposeren 17 leerlingen van het Bornego College Junior in Heerenveen hun werk in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48.

My inner space

In de Tekenen+klassen hebben de leerlingen gewerkt aan illustraties, portretten en schilderijen rond het thema ‘My inner space’. Ze zijn op onderzoek gegaan naar hun eigen ruimte. Als inspiratiebron is een poëtische zin van dichter Jules Deelder gekozen: “Je bent overal in de ruimte die je inneemt”

De leerlingen zijn gaan nadenken over hun eigen ruimte. Wat is hun favoriete ruimte? Is dat een plaats waar je je kunt terugtrekken, is het er stil en rustig? Of is het tussen andere mensen? Is het een ruimte met muren of een plek in de natuur? Of is het een ruimte in je hoofd? Een plek uit je fantasie, uit een boek of een film? Hoe is het daar, voel je je er op je gemak? Waarom ben je daar gelukkig? Mogen anderen delen in jouw geluk?

Een creatieve reis

Bornego college

Door deze vragen te stellen kwamen de leerlingen op de meest uiteenlopende plaatsen terecht. Het werd een reis die ze aflegden met kwasten, potloden, verf en inkt. Ze willen de bibliotheekbezoekers graag deelgenoot maken van de reis naar hun eigen favoriete ruimte en nemen hen met deze expositie mee naar My inner space.

Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.