Bertus ten Have en Sjoerd Couperus | Balk

23 juli 2019 t/m 6 september 2019 | Balk

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een tentoonstelling van twee schilders die samen vaker hebben geƫxposeerd.

Sjoerd Couperus

Sjoerd Couperus schildert al meer dan 30 jaar. In het begin voornamelijk aquarel. Later kwam hij in contact met kunstenaar Jan Adamse die hem op een meer abstracte manier leerde werken. En daar is hij noch steeds mee bezig, alhoewel hij het aquarelleren noch steeds niet is vergeten.

Met veel plezier is hij nog steeds aan het schilderen.

Bertus ten Have

Bertus ten Have is 71 jaar en geboren in Joure en inmiddels al 30 jaar woonachtig in Sneek. Op de LTS maakte een leraar hem attent op zijn talent. Bertus zou best reclame- en decoratieschilder kunnen worden. Dat pakte anders uit.

Na wat omzwervingen is Bertus vanaf zijn 40e in het gevangeniswezen gaan werken. Een paar jaar voordat hij met FLO (functioneel leeftijd ontslag) ging, kreeg Bertus zin om te gaan schilderen en is een cursus tekenen en schilderen gaan volgen.

Ook Bertus kwam ik in contact met Jan Adamse. Bertus schildert onderwerpen die op zijn pad komen en alles wat hem erg boeit, probeert hij op doek vast te leggen. Zijn voorkeur gaat uit naar het werken met acryl. Zijn gereedschap bestaat voornamelijk uit sponzen, lappen, plamuurmessen en waar nodig penselen. Inmiddels schildert hij al 16 jaar bij Adamse in zijn atelier.