Albertine Feenstra | Heerenveen

9 oktober 2019 t/m 23 november 2019 | Heerenveen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Albertine Feenstra - Berenklauw

Van woensdag 9 oktober tot en met zaterdag 23 november exposeert beeldend kunstenaar Albertine Feenstra haar schilderijen in Bibliotheek Heerenveen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Olieverf

Albertine Feenstra (1959) woont en werkt in Leeuwarden. Sinds 2003 heeft ze schilderlessen gevolgd bij onder andere Jannes Kleiker, Irma Kamp en Tjeerd Landman. Feenstra werkt het liefst met olieverf omdat je daar lang in kunt doorwerken en het schilderij rustig kunt opbouwen.

Verstilling

Feenstra fotografeert wat haar onderweg opvalt en boeit, en deze foto’s vormen de inspiratiebron voor het schilderen. Zij houdt van verstilling. In het verleden waren de thema’s van haar werken mensen en hun omgeving, op reis op het station en in de stad. En ook stadsgezichten van mooie plekjes in Leeuwarden. Tegenwoordig gaat de focus meer en meer uit naar de natuur.

Berenklauwen

Albertine Feenstra heeft een serie geschilderd over berenklauwen bij en onder een brug in Leeuwarden. De lichtval op de grillige vormen van de bladeren met daarbij de strakke vormen van de dukdalven boeide haar. Keer op keer ging ze terug naar die plek. De mooiste momenten waren wanneer de zon precies onder de brug door scheen. Daarna is er een serie ontstaan over pompeblêden: de gele plomp en waterlelies.