Loes Bangma | Heerenveen

4 mei 2019 t/m 31 mei 2019 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis entree

wolschilderij van Loes Bangma

Van zaterdag 4 tot en met vrijdag 31 mei exposeert Loes Bangma-Vellinga uit Aldeboarn haar schilderijen in de bibliotheek van Heerenveen. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.

Acryl en schapenwol

Loes Bangma schildert graag met acryl. Ze hanteert daarbij de kwast, maar ook wel alleen een paletmes. Bangma gebruikt slechts een paar primaire kleuren en daarmee worden alle andere kleuren gemengd. Daarnaast maakt Loes schilderijen van geverfde schapenwol. Thema’s daarbij zijn kindervoorstellingen, landschappen en bloemen.

De wolschilderijen worden op verschillende manieren vervaardigd: soms met de viltnaald als droogviltschilderij en soms door middel van natvilten. Er worden achtergronden gemaakt, die vervolgens weer met de viltnaald opgevuld worden en met draden en kraaltjes versierd, zodat er een 3D-effect ontstaat. Loes volgde hiervoor workshops bij Ym Koudstaal in De Westereen.

Loes Bangma

Loes Bangma

Bangma was onderwijzeres op basisscholen in Apeldoorn en Stiens. Later werkte ze als vakleerkracht handwerken/handenarbeid en als invalkracht aan basisschool De Finne in Aldeboarn. In 2001 kwam er meer tijd vrij voor haar schilderhobby. Nu geniet Loes van haar pensioen en van haar kinderen en kleinkinderen.


schilderijen van Loes Bangma