Meet the fountains - een andere kijk op de fonteinen

29 juli 2019 t/m 9 augustus 2019 | Lemmer

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie ‘Meet the fountains’ – een andere kijk op de 11 fonteinen in de 11 Friese Steden. Zo heb je de fonteinenkunstwerken nog nooit gezien!

Hommage aan de fonteinen

De Friese fotografen Heleen Haijtema en Tryntsje Nauta maakten per fontein een poëtische vertaling. Met elf autonome beelden brengen ze een hommage aan de fonteinen. Ieder beeld is een vrije interpretatie waarbij ze geput hebben uit de historie van de stad en het gedachtegoed van de kunstenaar. 

Deze fotoserie in combinatie met foto’s en teksten over de 11fountains verleiden je als bezoeker tot nadenken.  De expositie ‘Meet the fountains’ – een andere kijk op de fonteinen is van 29 juli t/m 9 augustus te bewonderen in de Bibliotheek in Lemmer.

Achter elke fontein schuilt een verhaal dat naadloos aansluit bij de actualiteit. ‘Kievit’ in Sloten zet je aan het denken over de vanzelfsprekendheid van schoon water. ‘De IJsfontein’ in Dokkum vertelt ons over drastische veranderingen in de natuur en een smeltende zee. En ‘De Walvis’ van Harlingen verwijst naar de invloed van de mens op het leven in zee. Dit jaar organiseert 11fountains verschillende activiteiten die aansluiten bij de verhalen achter de elf fonteinen.