Vacature Lees-Mediaconsulent Basisonderwijs

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als leesmediaconsulent binnen het basisonderwijs? Dan ben jij wellicht de nieuwe collega die wij zoeken!

Even voorstellen: Bibliotheken Mar en Fean is een overkoepelende stichting voor 12 bibliotheken in de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. Daarnaast zijn er talloze schoolbibliotheken. Circa 75 medewerkers, ondersteund door bijna 200 vrijwilligers, zetten zich in om de Bibliotheek op de kaart te zetten als een inspirerende plaats om naar toe te gaan. Het team leesmediaconsulenten bestaat op dit moment uit negen personen.

Wat ga je zoal doen?

 • Je vertegenwoordigt de Bibliotheek binnen de basisschool.
 • Je adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten en locatiedirecties bij de uitvoering van het leesbeleid.
 • Je zorgt voor een aantrekkelijke (digitale)collectie en voert leesbevorderingsprojecten uit op de school.
 • Súdwest-Fryslân is je werkgebied, de Bibliotheek in Sneek is je werkplek.
 • Je bent verantwoordelijk voor een portefeuille (zoals de Kinderboekenweek of Mediawijsheid). 

Wie ben je?

 • Je hebt een passende opleiding op minimaal MBO-4 niveau afgerond, in de richting informatie & advies, jeugd of onderwijs.
 • Je bent een echte netwerker, hebt aantoonbaar didactische vaardigheden en je bent communicatief sterk.
 • Vanzelfsprekend heb je een brede kennis van jeugdliteratuur. Je beschikt over actuele kennis op het gebied van leesbevordering, digitale vaardigheden, mediawijsheid en leer- en lesmethodes.
 • Je bent klantgericht, representatief en hebt een ondernemende geest.
 • Wij kunnen je soms vragen om extra te werken, daarin ben je dan ook flexibel.
 • Voor deze functie is het noodzakelijk dat je beschikt over eigen vervoer. 

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie met ontwikkelingsmogelijkheden, 24 uur per week. De functie is ingeschaald conform schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 2.006,- en maximaal € 2.735,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid. Het werkrooster wordt in overleg vastgesteld.

Meer weten?

Heb je vragen of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op met Wiesje Eppinga, domeincoördinator, op 06 – 12 74 09 87 (ma t/m do). 

Weet je genoeg?

Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief en CV via www.werkeninfriesland.nl.

Reageren kan tot en met 23 juni 2019. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 2 en/of donderdag 4 juli 2019. Onderdeel van het sollicitatiegesprek is een korte presentatie over een nog nader te bepalen onderwerp, waarin je educatieve en adviesvaardigheden naar voren komen.