Vacature Bibliotheekmedewerker

...die affiniteit heeft met de uitvoering van ons activiteitenprogramma

Word jij onze nieuwe collega?

Houd je ervan om maatschappelijk en cultureel betrokken te zijn en heb je oog voor de klant? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken!

Even voorstellen: Bibliotheken Mar en Fean is een overkoepelende stichting voor 12 bibliotheken in de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. Daarnaast zijn er talloze school-bibliotheken. Circa 70 medewerkers, ondersteund door bijna 200 vrijwilligers, zetten zich in om de bibliotheek op de kaart te zetten als een inspirerende plaats om naar toe te gaan.

Wat ga je zoal doen?

  • Je ontvangt bezoekers en beantwoordt service- en informatievragen.
  • Je ondersteunt bezoekers bij het gebruik van de digitale bibliotheek (o.a. tablets, e-readers, apps en de online bibliotheek).
  • Je informeert bezoekers over de verschillende activiteiten en diensten van de bibliotheek.
  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het lokale activiteitenprogramma en tijdens activiteiten ben je het aanspreekpunt.

Wie ben je?

  • Je hebt een passende opleiding op minimaal MBO-3 niveau afgerond.
  • Je bent het visitekaartje van de bibliotheek en je vindt het leuk om voor een groep te staan.
  • Je bent klantgericht, representatief en flexibel inzetbaar.
  • Je bent aantoonbaar digitaal vaardig.
  • Je bent proactief en bij voorkeur creatief.
  • Als je in Sneek (of in de directe omgeving) woont is dat een pré.

Werktijden en werkplekken

De werktijden worden in overleg vastgesteld. In ieder geval word je 1x per 4 weken op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur ingeroosterd. Je werkplek is bibliotheek Sneek en je bent bereid om daarnaast in andere vestigingen in Súdwest-Fryslân te werken.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een levendige organisatie. De functie is ingeschaald conform schaal 5 van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 1.809,- en maximaal € 2.601,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). De functie is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met kans op een vaste aanstelling.

Meer weten?

Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Dilly van Empel, manager Bibliotheken Súdwest-Fryslân. Dilly is bereikbaar op (0515) 43 52 40 of 06 – 10 04 29 62 (maandag t/m donderdag).

Weet je genoeg?

Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief en CV via Werken in Friesland. Reageren kan tot en met 31 maart 2019. De selectiegesprekken vinden plaats op 9 april en 11 april 2019.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubli-ceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van Bibliotheken Mar en Fean voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.