Voltooid Leven

  • Voltooid leven

    De Friese Bibliotheken gaan gezamenlijk in op het thema voltooid leven. In dit kader vinden er door heel Friesland activiteiten plaats. Deze activiteiten worden georganiseerd als randprogramma bij de Pier21-voorstelling "It wie op in simmerjûn". Foto Hedy dÁncona - Lonneke Stulen


"Als je zelf mag bepalen hoe je je leven wilt leiden, mag je dan ook zelf bepalen wanneer je leven voltooid is? En wat komt er op je af als je de regie in eigen hand houdt?"

Matinee zondag 24 maart

De Friese Bibliotheken organiseren op 24 maart vanaf 15.00 uur een matinee over het thema voltooid leven in het Posthuis Theater in Heerenveen. Tijdens de middag zijn er verschillende sprekers met inspirerende verhalen om je aan het denken te zetten over dit thema.

Foto: Lonneke Stulen

Programma Matinee

De middag, begeleid door journaliste Barbara van Beukering, begint met het verhaal van Hedy d’Ancona. Zij vertelt over het vitaal doorbrengen van je laatste levensfase. Sander de Hosson, longarts en schrijver van het boek “Slotcouplet”, zal het hebben over de grens van de geneeskunde.

De worsteling van artsen

Ook artsen worstelen met dit thema. De derde spreekster is Pia Dijkstra, geboren Friezin en politica. Zij is voorvechter van een verruiming van het zelfbeschikkingsrecht en aanjager van het voltooid leven-debat.

Bibliotheekleden krijgen een korting van € 2,50 op de toegangsprijs. Hiervoor kun je deze code gebruiken: BIEBPAS.


Digitaal dossier vrijwillig levenseinde

Wat zegt de wet over over euthanasie en voltooid leven? Waar vind je hulp als je vindt dat je leven voltooid is en euthanasie wilt plegen? In het digitaal dossier van dbieb vind je informatie en een plek om het debat met elkaar aan te gaan.