Verkiezingen 2021

Wie zit er straks in het Torentje?

 

De verkiezingen op 17 maart voor de Tweede Kamer draaien er uiteindelijk om wie er straks in het Torentje mag zitten.

Gaat Rutte een vierde kabinet samenstellen of komt er een verrassende winnaar? Op deze pagina informatie over de verkiezingen.


Podcasts over de verkiezingen

 • Bekijk details

  Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

  Bekijk details van

 • Bekijk details

  In de ProDemos Podcast bespreken we met gasten uit politiek, wetenschap, rechtspraak, onderwijs en media allerlei onderwerpen die met democratie en rechtsstaat te maken hebben.

  Bekijk details van

 • Bekijk details

  Sinds 2017 zijn Jochem Jordaan, Dylan Ahern en Floris Rijssenbeek al bezig om jongeren enthousiast te maken voor politiek. Dit doen ze in de vorm van theatershows, campagnes en dus ook deze podcast.

  Bekijk details van

 • Bekijk details

  Hierin gaan oud-hoofdredacteur Frits van Exter samen met politicoloog Menno Hurenkamp wekelijks in gesprek met politiek redacteuren van de krant.

  Bekijk details van

 • Bekijk details

  Dit is Polititia, een podcast over politiek, voor mensen die (nog) niet veel van politiek weten. In dit nieuwe seizoen hoor je alles wat je moet weten om tijdens de Tweede Kamerverkiezingen beslagen ten...

  Bekijk details van

 • Bekijk details

  BNR loodst je door deze enerverende campagnetijd met interviews, updates en debatten, richting de ontknoping op 17 maart.

  Bekijk details van


De Verkiezingskrant in gewone taal kun je downloaden via het plaatje hierboven. Wil je meer weten over deze krant klik dan hier.


Stemwijzers, om je te helpen een keus te maken.

De Verkiezingswijzer

Overzicht van alle partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, de programma's, de standpunten, de debatten.

Naar de Verkiezingswijzer

Info van de Rijksoverheid


E-books over de Nederlandse politiek