CoronaMelder


De app CoronaMelder. Je hebt er vast al over gehoord; de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden.

Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen.  

Wil je meer weten over de CoronaMelder?

Naar de website CoronaMelder

Bel (gratis) 0800-1280 of bezoek de website van de overheid.

Hulp bij keuze

Heb je vragen over de app? Bijvoorbeeld: is de app privacy-vriendelijk? Is het gebruik van de app verplicht? Of helpt de app bij het bestrijden van het virus? Deze sites kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Hulp bij download

In deze flyer lees je meer over de app en hoe je de app downloadt op je telefoon.  

Hulp bij gebruik

Wil je de app gebruiken en heb je hier vragen over? Bijvoorbeeld of jouw telefoon geschikt is? En hoe je de app installeert op je telefoon? Op deze sites vind je antwoorden op deze, en nog meer vragen.  

Download de app in de App Store

Download de app via Google Play

Andere relevante websites

Het Rathenau Instituut Het Rathenau Instituut houdt zich al ruim 30 jaar bezig met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving.
De Autoriteit Persoonsgegevens De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de wettelijke taak om te beoordelen of organisaties (en dus ook de overheid) zich houden aan de wetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens. De AP adviseert ook over nieuwe regelgeving.
Bits of Freedom Bits of Freedom, opgericht in 1999, is een stichting die opkomt voor internetvrijheid in Nederland: communicatievrijheid en privacy. Bits of Freedom adviseert overheden, instellingen en bedrijven en voert actie.