Bolsward

Vanaf maandag 2 december vind je ons aan de Skilwyk.

Zoals bekend is de bibliotheek één van de partijen die onderdak gaan vinden in Cultuur Historisch Centrum De Tiid, dat zal worden gevestigd in het oude stadhuis. Het duurt nog even voordat we te plak zijn.

Vanwege de toekomstige verhuizing van de bibliotheek is het huidige pand aan het Marktplein per 31 december verkocht. Daarom openen we een pop-up bibliotheek.

Gratis abonnement in december voor de Pop-up bibliotheek

  • Nog geen lid van de Bibliotheek? Dan is dit je kans.
  • In de cadeaumaand december geeft de Bibliotheek in Bolsward gratis kennismakingsabonnementen weg.
  • Schrijf je in tijdens de maand december, dan kun je er drie maanden van profiteren.

Pop-up bibliotheek

De pop-up bibliotheek wordt een volwaardige vestiging van Bibliotheken Mar en Fean, compleet met een leescafé en de volledige collectie voor jeugd en volwassenen. Ook de activiteiten kunnen doorgaan en er is ruimte in het gebouw voor samenwerkingspartners als SeniorWeb, Bolswards Historie, Stipepunt en Papierwinkel.

Help ons mee met de verhuizing

De Bibliotheek in Bolsward verhuist naar de tijdelijke pop-up locatie op de Skilwyk, het pand van de voormalige Rabobank. Daarom is de bieb van 25 t/m 30 november gesloten. Maandag 2 december gaan we open. Het verhuizen van onze Bibliotheek is een hele klus. Help ons een handje door extra boeken te lenen de komende weken.


De plannen

Wat gebeurt er op de nieuwe locatie?

In ons huidige kantoor liggen de plannen klaar: voorstel voor de plaatsing van het bibliotheeklogo op gevel en deuren. Het moet duidelijk zijn: hier is de bieb!

De plattegrond

De plattegrond voor de indeling van de collectie: is de opstelling logisch? Wat vinden we er van?

De kleuren geven de verschillende genre’s aan:

  • groen = liefde en leven (romantisch)
  • rood = spannend (thrillers e.d.)
  • paars = literatuur

Dit staat centraal in de ruimte, zodat je er bij binnenkomst recht op af loopt. De oudere kinderen (9 jaar en ouder) hebben hun eigen ruimte (blauw).Links achterin is de jeugdafdeling met prentenboeken en eerste leesboekjes.
 

De ruimte

Vanaf de straat loop je eerst door een brede gang, waar de inlever- en uitleenapparatuur komt. Als je binnen bent, is de Servicebalie meteen links.
Met nog anderhalve week te gaan vóór de verhuizing, is het topdrukte. Het datanetwerk wordt bijgewerkt, schilderwerk en reparties zijn gedaan. Ook de schoonmaak staat gepland. “Aanpakken” is het motto.

Nu nog een lege ruimte vol werkmaterialen.


De eerste grote verhuizing

De verhuiswagen voor de bibliotheek

Op 30 oktober j.l. begon het eerste stuk van De Grote Verhuizing. Onze directeur en haar staf vertrekken naar hun nieuwe kantoor in de bibliotheek van Sneek.

Na weken van voorbereiding, lees: heel veel oud papier wegdoen 😊, wordt de bovenste verdieping van het pand leeggeruimd.  Het licht was al vroeg aan en de grote verhuisauto staat klaar (en o zo vreselijk in de weg).

Wij hadden zelf teamvergadering om de plannen voor onze laatste weken te horen en de plattegrond van het pand aan het Skilwyk te bekijken. In het nieuwe pand wordt al hard gewerkt om het schoon en netjes te krijgen. Een kapot raam vervangen, een systeemmuurtje weg, de kachel moet nagekeken worden - het is een komen en gaan van betrokken partijen.

De laatste week voor de verhuizing mogen onze leners extra veel boeken meenemen. Help de bieb verhuizen!
Alle boeken van displaytafels moeten in hun eigen categorie weggeruimd zijn. Tafels en stoelen krijgen stickers om aan te geven in welk kantoor/werkplek ze thuis horen.

Een rooster voor de verhuisweek zelf: maandagmorgen 25 november - 08.00 uur starten.
Maandag 2 december gaan we op de nieuwe locatie open. We worden er allemaal opgewonden/enthousiast van....

We gaan er voor!!


Impressie van het stadhuis in Bolsward

De bibliotheek wordt aangegeven met de oranje pijlen.


Tekening Adema Architecten