Boekenweek voor Jongeren

 • Boekenweek voor Jongeren

  Van 20 t/m 29 september

Beste Boek voor Jongeren 2019

Deze boeken maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een volwassen vakjury genomineerd. Een jury van jongeren bepaalt welk boek het beste is en de prijs Beste Boek voor Jongeren 2019 verdient. Er zijn twee categorieën. Je kunt ze meteen reserveren.

Nominaties Oorspronkelijk Nederlandstalig

 • Concept M

  Aafke Romeijn

  Als de Nederlandse samenleving in 2020 ontwricht raakt door de mysterieuze ziekte 'kleurloosheid', neemt een (kleurloze) jonge vrouw een radicale beslissing.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Concept M

 • De dag die nooit komt

  Oliver Reps

  Een in zichzelf gekeerde puber van 17 vertelt in een terugblik over de dramatische gebeurtenissen die hem tot de meest radicale beslissing dwingen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De dag die nooit komt

 • En ik was zijn held

  Rindert Kromhout

  In 1933 worden de nazi's steeds machtiger in Duitsland. Schrijver Klaus Mann vertrekt daarom naar het buitenland. Samen met een uitgever begint hij een tijdschrift met artikelen van prominente auteurs in ballingschap. Klaus hoopt dat zijn vader ook een bijdrage wil leveren. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van En ik was zijn held

 • Roza

  Olivier Willemsen

  Na vijftig jaar raakt een Nederlandse student betrokken bij het mysterieuze lot van een groep studenten die in 1959 gruwelijk aan hun eind kwam in het Oeralgebergte.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Roza

Nominaties Vertaald

 • 67 seconden

  Jason Reynolds

  Shawn Holloman (19) is op straat vermoord. Zijn broer Will (15) wil wraak nemen op de vermoedelijke moordenaar, Carlson Riggs. Gewapend met Shawns pistool stapt Will in de lift. Maar tijdens de rit slaat de twijfel toe. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 67 seconden

 • De dag van Eden

  Liz Flanagan

  Als Jess (ik-figuur) hoort dat haar beste vriendin Eden wordt vermist, begint ze een koortsachtige zoektocht. Intussen denkt ze terug aan wat er de afgelopen zomer is gebeurd. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De dag van Eden

 • Mijn allerliefste schat

  Gabriel Tallent

  Het veertienjarige meisje Turtle Alverston ontmoet de iets oudere Jacob en wil daarna ontsnappen aan haar getergde vader.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn allerliefste schat

 • Wit konijn rode wolf

  Tom Pollock

  Peter (17, ik-figuur), een wiskundig genie, heeft last van paniekaanvallen. Tijdens zo’n aanval blijkt zijn moeder, een geniale wetenschapper, te zijn neergestoken en is Peters tweelingzus Anabel spoorloos verdwenen. Peter komt terecht in een wereld vol spionnen en weet niet wie hij kan vertrouwen. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wit konijn rode wolf

 • Quicksand

  Malin Persson Giolito

  Een achttienjarige scholiere is de enige overlevende van een schietpartij op school, waarna zij als verdachte wordt aangemerkt en een rechtszaak volgt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Quicksand


Gratis 3PAK

3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van Karin Amatmoekrim, Joost Klein en Margje Woodrow (klik op de foto's voor meer info). Tijdens de Boekenweek voor Jongeren is het gratis af te halen bij je bibliotheek (vanaf 20 september). Zo lang de voorraad strekt, natuurlijk.

Karin Amatmoekrim

Joost Klein

Margje Woodrow

Check de videoteasers van Karin, Joost en Margje ▲


De drie mooiste Young Adult volgens onze blogger Marije


De drie mooiste Young Adult volgens onze blogger Robert