Week van de Alfabetisering

 • Week van de Alfabetisering

  Van 9 t/m 15 september

Waarom deze week?

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven.Taal maakt mensen sterker. In het Digi-Taalhuis in de bibliotheken kun je beter leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer omgaan.

Wat is er te doen in de Digi-Taalhuizen?

Nieuwe Buren

In Lemmerweg-West zijn Nieuwe Buren komen wonen. In een pipowagen trekken medewerkers van onder andere de woningcorporaties, de GGD, Akte2, buurtsportcoaches, Sociaal Collectief en de gemeente 6 maanden door de wijk en maken kennis met bewoners. De Nieuwe Buren gaan in september naar hun laatste plek in de Katzijlstraat. Op iedere plek kunnen bewoners komen voor een kop koffie, een sportactiviteit of bijvoorbeeld meewerken aan een burenkleed.

Nieuwe Buren op Facebook

Goed om te weten

 • Bestuurdersontbijt Sneek

  Wethouders, Bibliotheekdirecteuren, Bestuurders, Taalambassadeurs en vrijwilligers beginnen op 10 september gezamenlijk met een ontbijt in de Thomas van Aquinoschool. Daar praten ze elkaar bij over de ontwikkelingen in de aanpak van laaggeletterdheid. Bovendien worden de Friese Taalhelden van dit jaar bekend gemaakt! Besloten bijeenkomst.

  Bekijk details van Bestuurdersontbijt Sneek

 • Ontbijt in Heerenveen

  Op dinsdag 10 september organiseert de Bibliotheek een ontbijt in de de Hema voor vaste bezoekers van het DigiTaalhuis. Daarna gaat iedereen naar de Bibliotheek en is er een feestelijke start van het wekelijkse spreekuur met taalspelletjes. Besloten bijeenkomst.

  Bekijk details van Ontbijt in Heerenveen

 • Herkenningswijzer >>>

  Deze herkenningswijzer helpt je om laaggeletterdheid in je eigen omgeving te herkennen. Met tips om iemand op de juiste manier te benaderen en door te verwijzen.

  Bekijk details van Herkenningswijzer


Klik hieronder voor de website Week van de Alfabetisering