Govert van Brakel: 100 jaar radio

26 maart 2020, van 19:30 tot 21:30 | Joure

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Govert van Brakel komt vertellen over zijn ervaringen bij de radio. Behalve kleurrijke verhalen krijgen we ook geluidsfragmenten te horen die iedereen zal herkennen of juist verrassend zijn.

Govert van Brakel

Govert van Brakel (Scheveningen, 1949) werkte maar liefst 42 jaar als presentator en verslaggever bij de radio. De liefde voor het medium kwam aanwaaien uit zee. ‘Piraat’ Veronica opende de deur naar een nieuwe tijd.

Van Brakel werkte voor de NCRV, NOS en Omroep MAX. Hij was onder meer aanwezig op Olympische Spelen, bij Elfstedentochten en op het WK Voetbal. Zo’n kleine twintig jaar was hij de vaste presentator van de zondagseditie van Langs de Lijn, hét sportprogramma van de Nederlandse radio.

Tussen 1976 en 2018 was hij, als verslaggever en als vaste presentator van het NOS Radio1Journaal en van Met Het Oog op Morgen, getuige van talloze grote nieuws gebeurtenissen zoals de moord op Pim Fortuyn, huwelijken en begrafenissen binnen de Koninklijke familie, de val van de Berlijnse Muur, de strijd om het Witte Huis, de kroningsrellen, oorlogen op de Balkan en in het Midden-Oosten.

In zijn boek: Moet je horen...verhalen en anekdotes uit 100 jaar radio neemt hij de lezers mee in de geschiedenis van het medium en gunt hij hen aan de hand van zijn eigen herinneringen ook een kijkje achter de schermen. 

Aanmelden

Kaartjes voor deze avond kosten € 3,50 voor leden van de bibliotheek of € 5,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar aan de balie in de bibliotheek of via onderstaande knop.

Bibliotheek Joure
Donderdag 26 maart
19.30 - 21.30 uur