Tom Lanoye | Sneek

27 maart 2019, van 20:15 tot 22:00 | Bibliotheek Sneek

Kosten: € 10,-- | € 6,00 (donateurs)

Op uitnodiging van de Stichting Literaire Activiteiten Sneek komt de Vlaamse schrijver Tom Lanoye naar Bibliotheek Sneek.

Over Tom Lanoye

Tijdens de Boekenweek 2019 hopen wij de Vlaamse schrijver Tom Lanoye te ontvangen. Lanoye (Sint-Niklaas, 1958) is romancier, dichter, columnist, scenarist met een enorme literaire staat van dienst. Vanaf zijn eerste poëziebundel in 1982 overspoelt hij ons met een schier eindeloze reeks van gedichten, toneelstukken, essays, satirische teksten en romans. Zij gaan vergezeld van een minstens zo imposante rij toneel- en literatuurprijzen. Met in 2013 de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. Zijn literair werk is in meer dan vijftien talen gepubliceerd of opgevoerd.

Behalve divers schrijver is Lanoye ook een theaterpersoon. Zijn theaterwerk bestaat uit meer dan twee dozijn toneelstukken, met titels als Ten Oorlog (1997), Mamma Medea (2001), De Russen! (2011). Tot het theaterwerk van Lanoye behoren ook zijn solo’s: geënsceneerde teksten van hemzelf, opgezet als toneelproducties, met licht- en klankregie, gespeeld in theaters in België en Nederland. Meer dan twaalf van zulke solo’s heeft hij inmiddels op de bühne gebracht.

Tom Lanoye woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij komt vaak op radio en televisie, niet alleen in België, maar ook in Nederland.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande knop.