Herman Walstra signeermiddag

18 mei 2019, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Sneek

Kosten: Gratis toegang

Op zaterdag 18 mei zal Herman Walstra in Bibliotheek Sneek zijn boek over de historie van het Gereformeerd Verpleeghuis en het ontstaan van de Ielânen presenteren.

Van Verpleeghuis tot Bibliotheek

Extra bijzonder omdat de bibliotheek in het voormalig Gereformeerd Verpleeghuis gevestigd is. Van 14.00 uur tot 16.00 uur is iedereen welkom om langs te komen, de hele middag is er de gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Vereniging Historisch Sneek heeft speciaal voor deze middag een presentatie gemaakt die op deze middag te bezichtigen is in de bibliotheek.

Meer over Herman Walstra

Sinds 19 Januari 2012 woont Herman Walstra op de Pollen, in locatie De Ielânen. Door de ziekte MS zit hij in een rolstoel en kan hij alleen zijn hoofd bewegen. Maar dat weerhoudt hem er niet van om allerlei activiteiten voor zijn medebewoners te organiseren. En dat doet hij met plezier.

Toen Herman 49 jaar was, kreeg hij veel klachten. Hij onderging allerlei onderzoeken en uiteindelijk werd de diagnose MS gesteld. En of dat ook nog niet genoeg was kreeg hij ook nog eens in 2008 lymfeklierkanker. Deze ziekte kon men bestrijden met een operatie, chemokuren en bestralingen. Daarna is het hard achteruit gegaan met zijn gezondheid. Hij kwam in een rolstoel te zitten en kon alleen maar zijn hoofd bewegen. De rolstoel kan hij bedienen met zijn kin. En wat niet onbelangrijk is dezelfde bediening is ook gebruiken om zijn computer te bedienen. Binnen De Ielânen heeft hij ook nog een klein winkeltje waarin hij verschillende kleine spulletjes verkoopt. Van de opbrengst hiervan organiseert hij diverse evenementen voor de gehele Ielânen. Herman staat bekend om zijn opgewektheid. Natuurlijk zijn er ook wel eens moeilijke momenten, maar door zijn instelling, door zijn activiteiten en het daarbij zien van blijde gezichten, laat hij dit niet merken. Hij is positief en volop in beweging en zorgt met veel plezier voor veel vertier in De Ielânen.
Eén van de activiteiten is het ontstaan van dit boek.

zaterdag 18 mei
van 14.00 - 16.00 uur
gratis toegang