RGM zet je brein in beweging!

4 december 2019, van 10:15 tot 12:00 | Sneek

Kosten: € 1,00 (leden en niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je zet je brein in beweging met RGM. Goed voor gezond ouder worden, maar ook bij de aandoeningen MS, Parkinson, beginnende dementie, CVA, burn-out/depressieve klachten of bij dyslexie.

Over de RGM-methode

De oefeningen, zowel staand als zittend uitvoerbaar, worden langzaam opgebouwd en op de doelgroep aangepast. Plezier beleven aan de oefeningen is een belangrijk aspect van de Ronnie Gardiner Methode.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.

Fransiska Horjus

Fransiska Horjus is 34 jaar oud. Sinds 2009 heeft zij een praktijk voor Oefentherapie Cesar in Sneek, met als specialisatie kinderoefentherapie en slaapoefentherapie. Daarnaast is zij RGM practitioner.

Seniorcafé

55-plussers kunnen iedere woensdagochtend van 10.15 uur tot 12.00 uur in het Seniorcafé van Bibliotheek Sneek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.

Elke eerste woensdag van de maand wordt een activiteit georganiseerd. Dit zal vaak een spreker zijn die iets komt vertellen over zeer uiteenlopende onderwerpen.

woensdag 4 december| 10.15 - 12.00 uur | Sneek

Giest mei? Wolkom!

Het Seniorcafé is een activiteit die aangeboden wordt in het Giest Mei? - Ga je mee-programma.

Giest Mei? - Ga je mee is gewoon wat het lijkt te zijn: een oproep om samen naar het theater, naar het museum of naar de bibliotheek te gaan. Het is voor 55-plussers die alleen thuis zitten, alleen een ronde maken door het museum of die één kaartje kopen voor een voorstelling. Giest mei? is een leuke manier om andere mensen te ontmoeten en samen van cultuur te genieten!