Poppenkastvoorstelling Pittige Tijden

7 oktober 2020 | Makkum, Koudum, Workum, Lemmer

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De historische Poppenkast op de Dam treedt op met de hilarische voorstelling Pittige Tijden. Neem een kijkje in het leven van Grietje, die in 1919 grotendeels alleen voor een huishouding met vier kinderen moet zorgen.

Hilarische scenes uit een pittig leven

Denk jij soms dat jij het zwaar hebt? Kijk dan maar eens naar het leven van een moeder in 1919! Met een baby op de arm en een zeer ondeugende kleuter aan haar rokken moet Grietje zorgen voor een huishouden met vier kinderen en een grootmoe. Zonder afwasmachine, stofzuiger of wasmachine, maar met het commentaar dat grootmoeder vanuit haar stoel geeft. Daarbij moeten er garnalen worden gepeld, heel veel garnalen.

Grietjes man is visser, hij zit dus dagen achtereen op zee. Daardoor zit Grietje ook nog eens voortdurend in angst. Zou alles goed gaan met hem? Zal hij wat verdienen? Haar man is aan het werk maar zij heeft de verantwoordelijkheid voor het geld plus alle zorgen die daarbij horen.
Van de stadsomroeper hoort ze dat de rol van vrouwen verandert: ze mogen zelfs gaan stemmen, maar Grietje heeft helemaal geen tijd om over zulke dingen na te denken!

Als ze niet zo veel humor had, zou ze een heel zwaar leven hebben! Gelukkig kan ze samen met het publiek flink lachen om alle slapstick en kluchtige situaties in het gezin. Pittige tijden is een grappige poppenkastvoorstelling voor alle leeftijden met veel actie en interactie!

Unieke vertoning in historische poppenkast
De Poppenkast op de Dam in Amsterdam is al eeuwenlang het boegbeeld voor het klassieke volkspoppenspel met Jan Klaassen en Katrijn. Al sinds de zeventiende eeuw worden er voorstellingen gespeeld waarin het Amsterdamse echtpaar elkaar op luidruchtige en komische wijze de les leest.

Bibliotheek Datum en tijd Aanmelden
Makkum Woensdag 7 oktober | 14.45 - 15.30 uur Kom kijken in Makkum
Koudum Woensdag 7 oktober | 16.30 - 17.15 uur Kom kijken in Koudum
Workum Vrijdag 9 oktober | 14.45 - 15.30 uur Kom kijken in Workum
Lemmer Vrijdag 9 oktober | 16.30 - 17.15 uur Kom kijken in Lemmer