Podcasts in het Digitaal Café

24 september 2019, van 18:30 tot 20:00 | Heerenveen

Kosten: Gratis

podcast

Een podcast is een geluidsbestand dat je kunt streamen of downloaden op je smartphone, tablet of pc. Hoe werkt het en wat kun je er ermee? Bibliotheek Heerenveen wijdt er een thema-avond aan in het Digitaal Café. Belangstellenden zijn op dinsdag 24 september van harte welkom. De avond start om 18.30 uur en de toegang is gratis.

Podcasts zijn populair

Een podcast is een audioprogramma dat ‘on demand’ (op aanvraag) kan worden beluisterd. Het woord zelf is een samentrekking van ‘iPod’ en ‘broadcast’ (uitzending). Elke tablet, smartphone of pc kan een podcast downloaden en streamen. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op het ontstaan, de populariteit en het verdienmodel van podcasts. Ook is er aandacht voor de verschillende soorten, zoals nieuws-, politiek- en sportpodcasts. Het mooie van dit medium is dat er voor elk wat wils is; er zijn meer dan een half miljoen podcasts beschikbaar over vrijwel elk onderwerp.

Digitaal Café

Tweewekelijks kunnen bezitters van een tablet of smartphone van 18.30 tot 20.00 uur terecht in het Digitaal Café, om elkaar op de hoogte te brengen van handige weetjes en elkaar te wijzen op de nieuwste apps. Een belangrijke doelstelling van het Digitaal Café is om de beschikbare kennis met elkaar te delen. Dit gebeurt in een gezellige en ongedwongen sfeer. De toegang is gratis, inclusief koffie en thee.

Eenmaal in de twee maanden wordt iets dieper ingegaan op een thema. Zo zijn er in de afgelopen maanden thema-avonden geweest over taalapps en gezondheidsapps. Wie ideeën heeft voor een thema-avond of zelf een korte presentatie wil verzorgen, kan dit doorgeven via heerenveen@bmf.nl en tijdens het Digitaal Café.

Het eerstvolgende Digitaal Café is op dinsdag 8 oktober.

Digitaal Café