Beginnen met Pinterest

22 oktober 2019, van 18:30 tot 20:00 | Heerenveen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Pinterest

Op dinsdag 22 oktober wordt in het Digitaal Café van de bibliotheek in Heerenveen ingegaan op de mogelijkheden van Pinterest. Dit is een digitaal prikbord, te gebruiken op de laptop, pc, tablet of smartphone. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze thema-avond bij te wonen.

Volop inspiratie

Pinterest hoort officieel niet bij de sociale media. Het is eerder een zoekmachine met afbeeldingen, vooral bedoeld ter inspiratie. Pinterest is heel aantrekkelijk voor creatievelingen en een handig middel om bijvoorbeeld opruimtips, reisbestemmingen, recepten, feestjurken en links naar verzamelobjecten op te zoeken en te bewaren.

Pinterest

Wie nog geen account heeft kan er eentje aanmaken op deze avond en het eigen digitale prikbord vullen met een aantal borden en 'pins'. De verschillende instellingen en privacy-opties komen ook aan bod. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Neem de tablet of smartphone mee!

De avond begint om 18.30 uur en de toegang is gratis. Koffie en thee staan klaar.

Digitaal Café

Tweewekelijks kunnen de bezitters van een iPad, Android of andere tablet op dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur in het Digitaal Café terecht, om elkaar op de hoogte te brengen van handige weetjes en elkaar te wijzen op de nieuwste apps. Een belangrijke doelstelling van het Digitaal Café is om de beschikbare kennis met elkaar te delen. Dit gebeurt in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Eenmaal in de twee maanden wordt middels een presentatie iets dieper ingegaan op een thema. Zo zijn er in de afgelopen maanden thema-avonden geweest over taalapps, podcasts en gezondheidsapps.

Het volgende Digitaal Café is op 5 november.