Open dag Digi-Taalhuis Lemmer

11 september 2019, van 14:00 tot 17:30 | Lemmer

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de Week van de Alfabetisering kun je een kijkje komen nemen in het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek in Lemmer.

Gratis hulp

In de Digi-Taalhuizen in onze bibliotheken kun je hulp krijgen om beter te leren lezen en/of schrijven. Ook kun je leren hoe je met de computer moet omgaan zodat je zelf online aanvragen kunt doen of informatie kunt vinden. Er zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig die je graag helpen. 

In de Week van de Alfabetisering wordt landelijk aandacht geschonken aan laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Taal maakt mensen sterker. 

Samen aan de slag

In de Taalhuizen van Sneek (dinsdagochtend), Joure (dinsdagmiddag) en Lemmer (woensdagmiddag) gaan de deelnemers van de Taalhuizen in de Week van de alfabetisering aan de slag met het maken van haiku's en elfjes: gedachtes  verwoord in korte, puntige gedichtjes. Het resultaat hiervan kan daarna worden bewonderd in de bibliotheken. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom om mee te doen. 

Ontdek de mogelijkheden

Nieuwsgierig geworden naar wat je kunt leren in het Digi-Taalhuis? Kom dan langs om te zien wat er allemaal mogelijk is. 

Digi-Taalhuis Bibliotheek Lemmer
Woensdag 11 september | Vanaf 14.00 uur