Natuurgids Matthias Schuurs

6 november 2019, van 10:15 tot 12:00 | Heerenveen

Kosten: €1,- incl. koffie of thee

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Matthias Schuurs

‘Bijzondere ontmoetingen met de dieren- en plantenwereld in de Alde Feanen’. Zo heet de lezing die natuurgids Matthias Schuurs op woensdag 6 november geeft in het Seniorcafé van Bibliotheek Heerenveen. De aanvangstijd is 10.15 uur. Alle 55-plussers zijn van harte welkom.

Alde Feanen

Matthias Schuurs neemt de aanwezigen aan de hand van een presentatie mee op reis door een van de mooiste natuurgebieden in Friesland: de Alde Feanen, 2500 hectare groot en gelegen rond Earnewâld. Meegebrachte dieren en planten vormen de basis voor de prachtige verhalen die hij hierover weet te vertellen. Elke keer opnieuw is er bij Schuurs die verwondering over het vernuft, de trucs en de fantastische aanpassing van de dieren- en plantenwereld tijdens zijn ontdekkingstochten in de Alde Feanen.

De spreker, oud-schooldirecteur in Jirnsum, is sinds zijn pensionering zeer actief als excursieleider bij It Fryske Gea. Daarnaast verzorgt hij veel lezingen.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Seniorcafé in bibliotheek Heerenveen