Mars, de rode planeet

16 september 2019, van 19:30 tot 21:30 | Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | niet-leden € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Mars

Is er leven op Mars of is het er ooit geweest? Is het echt mogelijk om Mars te koloniseren? Alle aspecten van de rode planeet komen aan bod in de lezing van Justin Bötger op maandag 16 september in Bibliotheek Heerenveen.

Wilde plannen

Justin Bötger vertelt hoe Mars is ontstaan, behandelt de samenstelling van de atmosfeer en legt uit hoe deze is verdwenen. Natuurlijk komen ook de vele ruimtesondes die Mars hebben bezocht aan bod. Ook vertelt de spreker hoe de planeet gekoloniseerd kan worden en wat daar voor nodig is. Hij sluit af met wilde sciencefiction-plannen om Mars te terravormen, zodat het uiteindelijk een tweede aarde kan worden.

Justin Bötger

Leven op Mars?

Mars wordt door ruimtewetenschappers gezien als de meest interessante planeet van ons zonnestelsel. Dit komt omdat Mars veel overeenkomsten heeft met de aarde. Alleen is Mars, in tegenstelling tot de aarde, veranderd in een dode en kale woestijnplaneet. Misschien was er vroeger leven. Misschien is het er nog steeds, maar dan diep verstopt onder de grond. De zoektocht naar leven (of sporen van uitgestorven leven) is de belangrijkste reden voor alle ruimtemissies naar Mars.

 

Bibliotheek Heerenveen, Leescafé
Maandag 16 september 2019
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Leden € 3,50 | niet-leden € 5,-
Aanmelden is gewenst. Dit kan bij de servicebalie in de bibliotheek of via de knop hieronder