Boekbespreking - Het Zoutpad

10 december 2019, van 20:00 tot 22:00 | It Bynt - Wommels

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Verslag van een slopende maar wel louterende voettocht langs de zuidwestkust van Engeland van een echtpaar dat elke bestaanszekerheid kwijtraakte.

In deze autobiografische roman beschrijft de Britse debutante Raynor Winn de voettocht die zij en haar man Month als 'daklozen' maakten langs de zuidwestkust van Engeland, nadat hun hele bestaanszekerheid in een paar dagen tijd in elkaar stortte. Ze raakten hun huis en inkomen kwijt en Month kreeg van de artsen een weinig hoopvolle diagnose. Desondanks besloten ze te gaan lopen en wildkamperen over het duizend kilometer lange South West Coast Path.

De lezer krijgt niet alleen te lezen welke ontberingen het echtpaar onderweg lijdt, er wordt ook stilgestaan bij de historie van de plaatsen waar ze komen en bij de ontmoetingen met passanten. Wat uitgebreid beschreven wordt, is de natuur en het effect van de zee en het weer op de wandelaars. De ondertitel 'over oude wegen naar een nieuw begin' geeft de lezer bij het begin al het vermoeden dat het om een louterende tocht gaat.

Aanmelden

Iedereen is welkom om mee te praten over Het Zoutpad. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek of van de kerk. De leesclub is een samenwerking van Bibliotheek Wommels en PKN Wommels-Hidaard.

Aanmelden graag via: hvhouten@planet.nl of p.deboer@bmf.nl

Andere data

De volgende boekbesprekingen zijn op:

  • woensdag 22 januari: Foon - Marente de Moor (bibliotheek)
  • donderdag 5 maart: De stamhouder - Alexander Münninghoff (It Bynt - Wommels)