De laatste dans

24 maart 2019, van 15:00 tot 17:30 | Posthuis Theater Heerenveen

Kosten: Leden € 10,00, niet-leden € 12,50

Als je zelf mag bepalen, hoe je je leven wilt leiden, mag je dan ook zelf bepalen, wanneer je leven voltooid is? En wat komt er op je af als je de regie in eigen hand houdt? De Friese Bibliotheken organiseren op zondag 24 maart een matinee over het thema 'voltooid leven' in het Posthuis Theater in Heerenveen. Tijdens de middag zijn er verschillende sprekers met inspirerende verhalen om je aan het denken te zetten over dit thema.

Programma Matinee

De middag, begeleid door journaliste Barbara van Beukering, begint met het verhaal van Hedy d’Ancona. Zij vertelt over het vitaal doorbrengen van je laatste levensfase. Sander de Hosson, longarts en schrijver van het boek “Slotcouplet”, zal het hebben over de grens van de geneeskunde. Ook artsen worstelen met dit thema. De derde spreekster is Pia Dijkstra, geboren Friezin en politica. Zij is voorvechter van een verruiming van het zelfbeschikkingsrecht en aanjager van het voltooid leven-debat.

Deze zondagmiddagvoorstelling wordt georganiseerd als randprogramma bij de Pier21-voorstelling ‘It wie op in simmerjûn’. Bibliotheekleden hebben korting op deze dag op vertoon van hun bibliotheekpas. Kun je bij de entree je bibliotheekpas laten zien, gebruik dan actiecode BIEBPAS om € 2,50 korting te krijgen.

Posthuis Theater Heerenveen
Zondag 24 maart
Van 15.30 - 17.30 uur
Entree € 10,00 voor bibliotheenleden, € 12,50 voor niet-leden