Klimaatdebat met Ronald Giphart

18 november 2019, van 19:30 tot 21:00 | Heerenveen

Kosten: Leden € 7,50 | niet-leden € 10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ronald Giphart, foto Merlijn Doomernik

Op maandag 18 november vindt een klimaatdebat met onder meer politici, ondernemers en lokale bewoners plaats in de bibliotheek van Heerenveen. Dit debat onder leiding van niemand minder dan schrijver Ronald Giphart wordt gehouden ter gelegenheid van de leescampagne Nederland Leest. Het thema is dit jaar duurzaamheid. De aanvangstijd is 19.30 uur en aanmelden is gewenst. Dat geldt niet voor jongeren tot 18 jaar. Voor hen is de toegang bovendien gratis.

Klimaat en duurzaamheid

Iedereen uit Heerenveen en omgeving is van harte welkom om aan het debat deel te nemen, dus niet alleen genodigden. Het is de bedoeling om met elkaar in discussie te gaan over duurzaamheid en hoe iedereen daarmee te maken heeft. Ook toehoorders zijn uiteraard welkom.

Het klimaat is een thema dat zowel bij volwassenen als bij jongeren veel teweegbrengt. Niet zo lang geleden 'spijbelden' jongeren uit heel Nederland om in Den Haag samen op te komen voor het klimaat. Liefkozend werden zij klimaatspijbelaars genoemd.

Nederland Leest

Nederland Leest

November staat in het teken van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk in de bibliotheek afspeelt. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal, maar een thema. Dit jaar is het thema Duurzaamheid. Leden en niet-leden kunnen een gratis boek komen ophalen in de bibliotheek, mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Dit jaar doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau, met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk. Volkskrant-medewerkster Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.


Maandag 18 november 2019
Bibliotheek Heerenveen
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Toegang € 7,50 (leden) | € 10,00 (niet-leden), inclusief koffie of thee.
Aanmelden kan in de bibliotheek of via de knop hieronder.
Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang (aanmelden NIET nodig)

Ronald Giphart leidt het Klimaatdebat in Heerenveen