Ferdivedaasje op freed

15 maart 2019, van 16:00 tot 17:00 | Bibliotheek Wommels

Kosten: Gratis toegang

Ferdivedaasje op freed over rouwsieraden ging helaas niet door op 1 maart. Gelukkig kunnen we een nieuwe datum prikken: op vrijdag 15 maart komt Ysbrandt van Slooten vertellen over rouwsieraden en de gebruiken die erbij horen.

Over de lezing

Meestal zijn de rouwgebruiken en gewoontes mondeling doorgegeven van de ene generatie aan de andere. Ysbrandt van Slooten weet op een humoristische en boeiende wijze prachtige verhalen te vertellen. Kledingvoorschriften, advertenties, aankondiging van overlijden en begrafenisrituelen zijn gebonden aan vaste regels en gewoontes. Waar komen die voorschriften vandaan en wie bepaalt wat wel en niet kan? Welke veranderingen hebben we in de loop der jaren gezien?

Tradities is het kernwoord, generaties komen daarin soms tegenover elkaar te staan. In die conflicten is vaak veel humor te ontdekken. Een ander onderdeel is de geschiedenis van de rouwsieraden. Die wordt vertellend in beeld gebracht, maar er worden ook voorwerpen getoond die te maken hebben met begraven en rouwen.

Wanneer?

vrijdag 15 maart
16.00 uur
in Bibliotheek Wommels
gratis toegang