Een LHBT kind opvoeden, hoe doe je dat?

7 oktober 2020, van 19:30 tot 21:00 | Heerenveen

Kosten: Gratis toegang, met aanmelding.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kirsten Visser is moeder van transgender Sietse en vertelt waar LHBT voor staat, over uit de kast komen en hoe een transitie van een transpersoon eruit ziet.

Tips, trucs en humor

Waar staat LHBT voor? Wat is geslacht? Genderidentiteit? Kirsten Visser geeft in deze interessante lezing antwoord op deze en vele andere vragen die je als ouder van een transgender hebt. Daarnaast vertelt ze over uit de kast komen en hoe een transitie van een transpersoon eruit ziet.
Hoe maak je het bespreekbaar binnen de familie- en vriendenkring, op school, sport, vereniging, werk en kerk. Alles vanuit het perspectief van de ouder waarbij de nadruk zal liggen op de ouders van transkinderen. Kirsten geeft tips en doet dit met de nodige humor. 

Gratis reserveren

De avond is gratis te bezoeken. Wel vragen we je om een kaartje te reserveren i.v.m. de coronamaatregelen.

Bibliotheek Heerenveen
Woensdag 7 oktober
19.30 uur

Regenboogweek

Dit jaar organiseert stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH) voor de eerste keer de Regenboogweek in Heerenveen. Een week vol kleur!

Jaarlijks is op 11 oktober de internationale Coming Out Dag. Op die dag wordt er over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te vieren dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Helaas is dit nog steeds niet vanzelfsprekend. Ook in Regenbooggemeente Heerenveen is het hijsen van de vlag inmiddels een kleurrijke traditie.

Naast dit symbolische moment zijn er dit jaar in de week van 5 – 11 oktober 2020 uiteenlopende activiteiten gericht op de LHBTI+ gemeenschap in de regio. Dit alles met als doel het stimuleren van een inclusieve samenleving waar iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt. Uiteraard is iedereen van harte welkom!